Košarka

Jasikevičiusu in Barceloni na poti do naslova stoji večni tekmec Real

San Cristobal de La Laguna, 12. 09. 2020 20.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novi trener Barcelone in nekdanji član ljubljanske Olimpije Šarunas Jasikevičius se bo na klopi Kataloncev po trofejni igralski karieri lahko potegoval še za svojo prvo trenersko lovoriko v Španiji, potem ko je njegovo moštvo v polfinalu superpokala premagalo TD Systems Baskonio (72:68). Drugi finalist je v večernih urah postal Real Madrid, ki je premagal domači Iberostar Tenerife (92:79).

Mirotić (na fotografiji) se je z Barcelono prebil v finale.
Mirotić (na fotografiji) se je z Barcelono prebil v finale. FOTO: AP

Šlo je za ponovitev finala minule sezone španskega prvenstva, v katerem je presenetljivo državni naslov osvojila ekipa iz Vitorie, za katero je tudi tokrat nastopil slovenski reprezentant Zoran Dragić. Ljubljančan je na parketu preživel slabih 24 minut in zbral šest točk, tri skoke in eno ukradeno žogo, medtem ko je v vrstah Kataloncev blestel Alex Abrines. Bil je prvi strelec tekme z 19 točkami, potem ko je v tretji četrtini v slogu svojega novega trenerja Šarunasa Jasikevičiusa nizal zadete mete za tri točke (5/5).

S tem je Barci pomagal do odločilnega niza 13:0 in prednosti s 55:42, po kateri se Baski, ki so na začetku drugega polčasa izenačili, niso več pobrali. 44 sekund pred koncem so izbranci Duška Ivanovića sicer spet znižali na 68:71, potem ko je dva zaporedna napada uspešno zaključil Pierria Henry, a nato je odločilna blokada ravno nad Henryjem uspela Brandonu Daviesu, tekma pa je bila z zadetim prostim metom Thomasa Heurtela odločena.

V drugem polfinalu sta se pomerila Real Madrid, branilec španskega kraljevega pokala in superpokalnega naslova iz leta 2019, in domači Iberostar Tenerife. "Kraljevi klub" je z izvrstno predstavo Rudyja Fernandeza, ki je v 19 minutah dosegel kar 18 točk, na koncu slavil z 92:79. Med vidnejšimi posamezniki večernega obračuna je bil tudi nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph, ki je tako kot Gabriel Deck prispeval 12 točk, medtem ko je organizator igre Facundo Campazzo poleg devetih točk zbral še sedem podaj in pet skokov.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.