Košarka

Jasikevičius pripeljal Calathesa, prihaja tudi Pau Gasol?

Barcelona, 09. 07. 2020 17.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
4

Dosedanji nepogrešljivi član atenskega Panathinaikosa Nick Calathes je okrepil Barcelono, podpisal je triletno pogodbo. Novi trener Barcelone Šarunas Jasikevičius je začel sestavljati zasedbo za prihajajočo sezono, po neuradnih informacijah naj bi bil pred vrati katalonskega kluba tudi izkušeni španski center Pau Gasol.

Pau Gasol
Pau Gasol FOTO: Reuters

V ZDA rojeni grški organizator igre Nick Calathes je v zadnjih petih letih igral za Panathinaikos. Za atensko ekipo je igral tudi med letoma 2009 in 2012 ter z njo osvojil Evroligo v letu 2011. Med letoma 2013 in 2015 je bil član zasedbe Memphies Grizzlies v ligi NBA, v sezoni 2012/13 pa je igral za ruski Lokomotov iz Kubana, ki je v tisti sezoni osvojil evropski pokal. Grški košarkarski reprezentant pa bo v prihodnjih treh sezonah branil barve Barcelone, je na svoji spletni strani objavila omenjena španska zasedba.

Calathes je bil v minuli nedokončani sezoni Evrolige zaradi pandemije novega koronavirusa najboljši podajalec v tej elitni konkurenci. V povprečju je na tekmo zbral 9,1 asistence, še vedno pa je rekorder po številu podaj na tekmah končnice Evrolige, ko je na eni tekmi zbral kar 16 asistenc.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Barcelona je ostala praznih rok v španskem prvenstvu, v finalu je izgubila proti ekipi Baskonie iz Vitorie, kjer je igral tudi slovenski reprezentant Zoran Dragić. Zato je Srb Svetislav Pešić ostal brez službe, njegovo mesto na klopi Barcelone je zasedel Litovec Šarunas Jasikevičius, ki je v preteklosti kot igralec nosil dres tega kluba, nazadnje pa je bil trener Žalgirisa iz Kaunasa. 

Barca je sicer že lani v moštvo iz NBA pripeljala Nikolo Mirotića (bil je MVP letošnje sezone španske lige), sedaj se obeta, da bo dres Barcelone (znova) oblekel izkušeni Pau Gasol. Sicer 40-letni Španec še okreva po poškodbi in operaciji gležnja in je ostal brez kluba v ligi NBA,  z Barcelono naj bi podpisal enoletno pogodbo. Starejši od bratov Gasol (mlajši Marc igra v ligi NBA za Toronto) želi pripravljen vstopiti v naslednje leto in s špansko reprezentanco nastopiti še na olimpijskih igrah v Tokiu 202, nato pa bi se upokojil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JOSEPH HAYDN
09. 07. 2020 19.07
+10
Tole pa bo zasedba Mirotić, Higgins, Calathes, Gasol, Davies in še Šaras trener. Mislim, da v naslednji sezoni Barca lovi trojčka in če jim s to zasedbo ne uspe bo to že prava katastrofa. Bomo pa videli kaj bodo ostali klubi pripeljali ali zadržali
Flying spaghetti monster
09. 07. 2020 19.46
+0
JOSEPH HAYDN
09. 07. 2020 20.10
+5
Tudi brazilski reprezentanti so na SP-ju bili vsi 35+ let pa so pošolali Giannisa. Sicer pa ritem ni tako naporen kot v NBA in kljub letom bo dodal svoje. Sicer pa nism omenil zgolj Gasola ampak še 4 druge zelo dobre košarkarje ;)
glavni Baja
09. 07. 2020 20.51
+0