Košarka

Jasikevičius se je vrnil v Barcelono

Barcelona, 02. 07. 2020 13.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Vodstvo košarkarskega kluba Barcelone je manj kot 24 ur po tem, ko je odpustila Svetislava Pešića, že ustoličila novega stratega. Novi trener bo stari znanec tivolskega parketa in nekdanji igralec Kataloncev Šarunas Jasikevičius.

Šarunas Jasikevičius je podpisal triletno pogodbo, njegova letna plača pa naj bi se po poročanju španskih medijev vrtela okoli milijona evrov.

Sijajni Litovec, ki je ob prelomu tisočletja v Barcelono prišel iz Uniona Olimpije, nato pa zanjo igral še 2012 in 2013, je šesti trener Barcelone v zadnjih petih letih. Xavi Pascual je odšel 2016, sledili pa so Giorgios Bartzokas, Sito Alonso, Alfred Julbe in Svetislav Pešić, ki je moral stolček zapustiti eno leto pred iztekom pogodbe zaradi hudega razočaranja in poraza v finalu španskega prvenstva pred dvema dnevoma.

Temperamentni Šarunas Jasikevičius je postal novi trener košarkarjev Barcelone.
Temperamentni Šarunas Jasikevičius je postal novi trener košarkarjev Barcelone. FOTO: AP

Jasikevičius je zadnjih šest let preživel pri Žalgirisu; najprej je bil dve leti pomočnik, od 2016 pa prvi trener moštva iz Kaunasa, ki je redni udeleženec evrolige.

Jasikevičius je kot igralec štirikrat osvojil evroligo, najprej 2003 z Barcelono, 2004 in 2005 pa v dresu Maccabija. Leta 2005 se je preizkusil tudi v ligi NBA - za Indiano in Golden State je odigral 138 tekem -, nato pa se je vrnil v Evropo in s Panathinaikosom 2009 znova postal evropski prvak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.