Košarka

Je Kyrie Irving glavna Brooklynova ovira na poti do prvega prstana?

New York, 09. 10. 2021 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden največjih zvezdnikov lige NBA in Brooklyn Netsov, Kyrie Irving, dva tedna pred začetkom nove sezone ne trenira s svojim moštvom. Razlog za to so stroga pravila mesta New York, ki zahtevajo, da so igralci, ki igrajo v tem mestu na tekmah lige NBA, cepljeni. Vodilni v ekipi, za katero nastopata tudi zvezdnika James Harden in Kevin Durant, še niso javno potrdili, ali se namerava Avstralec cepiti ali ne.

Kyrie Irving je s svojim moštvom že sodeloval na pripravah za prihajajočo sezono v San Diegu, ampak v mestu New York, kjer so prostori, namenjeni treningu igralcev Brooklyna, Avstralec ne sme osebno sodelovati s svojimi soigralci in trenerji. Razlog za to je dejstvo, da še vedno ni prejel niti enega odmerka enega od cepiv proti covidu-19. Za zdaj tudi ni nakazal namere, da bo pred začetkom nove sezone sprejel odločitev za cepljenje. Trenutno je znano samo to, da ne bo smel nastopiti na prvi pripravljalni tekmi svojega moštva proti aktualnim prvakom Milwaukee Bucksom.

Netsi ne bodo trenirali drugje

Trenerja Brooklyna Steva Nasha so ameriški novinarji nedavno vprašali, ali bi bili vodilni v moštvu treninge ekipe pripravljeni prestaviti v drugo mesto, kjer pravila o cepljenju niso tako stroga, da bi lahko na njih sodeloval tudi Irving. Nashev odgovor je bil jasen: "Ne, to je naš dom. Tu bomo trenirali in na voljo imamo skoraj celotno moštvo. Vsak dan poskušamo biti boljši in se osredotočiti na stvari, ki jih lahko nadziramo." Zanimiv je predvsem konec njegove izjave, ki jasno kaže, da vodilni v franšizi ne verjamejo, da lahko Irvingovo mnenje v kratkem spremenijo. Nash je potrdil tudi, da se moštvo z Irvingom ne dogovarja o njegovem osebnem načrtu treningov.

Trener Brooklyna Steve Nash
Trener Brooklyna Steve Nash FOTO: AP

Irvingovi soigralci so bolj optimistični, da se jim bo organizator igre pred sezono pridružil. "Mogoče sem naiven, ampak jaz tako mislim (da se bo Irving pridružil moštvu, op. a.). Kyrie se trenutno ukvarja z nečim zelo osebnim. Medtem ko se on ukvarja s tem, se bomo mi osredotočili nase," je o neprijetni situaciji povedal Kevin Durant, ki je nedavno podaljšal pogodbo z moštvom.

Tretji zvezdnik moštva James Harden je priznal, da je bil eden glavnih razlogov za njegov prestop v Brooklyn v začetku lanske sezone prav Irving: "Kar se bo zgodilo, se bo zgodilo. Seveda si želim, da bi bil del moštva, ker je tudi eden od razlogov, zakaj sem tukaj."

Zvezdnika Netsov Kevin Durant in James Harden
Zvezdnika Netsov Kevin Durant in James Harden FOTO: AP

Lahko bi igral zgolj v gosteh

Dogodki v Brooklynu niso popolnoma edinstveni. Podobna zgodba se je do nedavnega odvijala tudi v San Franciscu, kjer se član Golden State Wariorsov Andrew Wiggins podobno kot Irving sprva ni želel cepiti. Prejšnji teden pa je po pogovoru s trenerjem Stevom Kerrom in vodilnimi možmi franšize le popustil in se cepil. Novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski poroča, da je podoben razplet v Brooklynu po začetnem optimizmu v franšizi vse manj mogoč.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omejitve, povezane s cepljenjem proti covidu-19, niso prisotne v vseh mestih, v katerih igrajo franšize NBA. V teoriji to pomeni, da bi lahko Irving s soigralci igral zgolj v gosteh. Tak scenarij je sicer malo verjeten ravno zato, ker Avstralec ne bo smel trenirati s soigralci. To pomeni, da bo moral svojo odločitev drago plačati. Za vsako tekmo, ki se je ne bo udeležil zaradi osebnih razlogov, bo moral Irving plačati približno 330 tisoč evrov visoko kazen. Če enkratni prvak lige NBA ne bi zaigral na nobeni domači tekmi Brooklyna v rednem delu sezone in dveh srečanjih "v gosteh" proti New York Knicksom, bi lahko skupno nabral približno 14,6 milijona kazni.

Zveza igralcev lige NBA se s kaznovanjem svojih igralcev, ker ti niso cepljeni, ne strinja. Njena direktorica Michele Roberts je za New York Daily News povedala: "Številni poročajo, da smo se strinjali s tem, da se necepljeni igralci kaznujejo z odvzemom dela plače. S tem se nismo strinjali. Liga sicer verjame, da to lahko stori. Bomo videli."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
09. 10. 2021 11.18
+0
Ko svetovna elita načrtno uničuje vse pred seboj ... tako navaden narod, kot športnike in ostale ...
einar blackstenius
09. 10. 2021 10.12
+1
edino prvilno, stop iglafašizmu!
Butalec8
09. 10. 2021 09.47
+6
Hvala Irvingu da nas zastopa , upam da bo ostal zvest svojim načelom
jspatipaon
09. 10. 2021 09.11
+3
Kaj res verjamete da so se drugi vsi cepili. Pa ja da.
Bassettt
09. 10. 2021 09.05
+2
Kot da že niso precepljena moštva in kot da cepljeni ne morejo dobiti ali podati naprej virusa — tako se obnašajo in vsiljunejo nekaj igralcem, v kar ne verjamejo in ne želijo za svoja telesa!
Chicago Bulls
09. 10. 2021 09.04
+8
SAKOSAKO
09. 10. 2021 08.42
+6
Pri takih milijonih bo pa že dobil koga, ki mu bo dal potrdilo o cepljenosti ali pa brizgnil mimo!
Butalec8
09. 10. 2021 09.49
+2
Ja samo to ne bi blo načelno ter vzorno. Pr teh svojih miljonih naj se raje ne cepi pa se naj upokoji