Košarka

Jefferson med Ostrogami

San Antonio, 24. 06. 2009 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

NBA ekipa Milwaukee Bucks je krilnega košarkarja Richarda Jeffersona menjala za izkušeni trio San Antonia Bruce Bowen, Kurt Thomas in Fabricio Oberto.

Richard Jefferson
Richard Jefferson FOTO: Reuters
Sledil je nov "trade", saj so Bucks Oberta poslali k ekipi Detroit Pistons, v nasprotni smer pa se je v Milwuekee preselil Amir Johnson. Richard Jefferson je v minuli sezoni v povprečju dosegal po 19,6 točke na tekmo in bo velika okrepitev za napade ekipe San Antonio Spurs, ob tem pa je vsaj malce pomladil sicer izjemno izkušeno, če že ne staro teksaško ekipo, ki pa se je rešila treh izkušenih posameznikov Bowena, Oberta in Thomasa. Prav vsi so namreč zajadrali v 35. leto svojega življenja. Jefferson bo v naslednjih dveh sezonah pri San Antoniu zaslužil točno 29.2 milijona evrov. "Richard Jefferson nam bo pomagal, da klub naredi nov korak na svoji poti. Malce spremeni videz ekipe in v naslednjih sezonah ponudi še kaj več," je po uspešno sklenjenem poslu ameriškim novinarjem povedal menedžer Ostrog R. C. Buford, ki je še vedno pod vtisom katastrofalne sezone ekipe, ki je prvič po letu 2000 izpadla že v prvem krogu končnice lige NBA. "Ne želimo več takšne sezone. Nočem se je spominjati. Ugotovili smo, da moramo po sezoni nekaj ukreniti in mislim, da je prihod Jeffersona prava stvar," je še dodal menedžer kluba iz Teksasa. Javili so se tudi košarkarji ekipe San Antonio Spurs. Tony Parker je navdušen nad novim igralcem v ekipi. "Jefferson je sijajni krilni košarkar. Profil igralca, ki smo ga nujno rabili."
Tony Parker (levo) se veseli novega igralca v ekipi.
Tony Parker (levo) se veseli novega igralca v ekipi. FOTO: Reuters
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

johnny qJ
24. 06. 2009 10.23
dobra poteza san antonia. to jim omogoča takojšen povratek med najboljše in možnost za pokal