Košarka

Jezerniki na pomoč Dragićevemu Miamiju, prvaki izgubili in se jezili

Boston, Minneapolis, Oklahoma City, Los Angeles, 30. 03. 2019 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Petkove večerne tekme v ligi NBA so postregle z nekaj izjemno zanimivimi dvoboji. Boston Celticsi so v domačem TD Gardnu dobili "generalko" proti najverjetnejšim tekmecem v končnici Indiana Pacersom (114 : 112). Napeto je bilo tudi v Minneapolisu, kjer so imeli po porazu s Timberwolvesi (spet) veliko pripomb nad delom sodnikov prvaki Golden State Warriorsi (131 : 130).

Jeza trenerjev branilcev naslova Steva Kerra (na fotografiji) je bila tudi tokrat nepopisna.
Jeza trenerjev branilcev naslova Steva Kerra (na fotografiji) je bila tudi tokrat nepopisna. FOTO: AP

Dobre novice za slovenske ljubitelje košarke prihajajo tudi iz Los Angelesa, kjer so domači Lakersi z LeBronom Jamesom premagali Charlotte Hornetse, ki se bodo do konca sezone z Miami Heati Ljubljančana Gorana Dragića borili za vstop v končnico. Razočaranje je bilo med navijači Jezernikov veliko, potem ko je že pred časom prišla tudi matematična potrditev, da v prvi sezoni z Jamesom v svojih vrstah ekipa iz mesta angelov ne bo videla končnice. A tokrat je imela dvorana Staples Center spet nekaj razlogov za slavje ob tretji zaporedni domači zmagi, James je 27 točkam dodal devet podaj, strelsko pa se je izkazal še Kentavious Caldwell-Pope (25 točk) ter pomagal prekiniti niz štirih zmag Sršenov.

TEKMA

Ti se z Miamijem, Brooklyn Netsi, Detroit Pistonsi in Orlando Magici krčevito borijo za zadnja mesta, ki vodijo v letošnjo končnico. V vrstah gostov je bil najbolj razpoložen Kemba Walker (24 točk in šest podaj), Charlotte pa po petkovem večernem porazu za dve zmagi zaostaja za Miamijem, ki ima sicer zelo težek razpored. Do konca rednega dela sezone je še sedem tekem.

James je bil prvo ime tekme v Los Angelesu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kerr: V vsaki ligi je to koš in prosti met
Prvaki Golden State Warriorsi so po podaljšku s 130 : 131 izgubili na gostovanju pri Minnesota Timberwolvesih. Gostje so bili nezadovoljni s sojenjem, tudi z zadnjo dosojeno osebno napako zvezdniku Kevinu Durantu. Prekršek Duranta je Karl-Anthony Townsa pol sekunde pred koncem poslal na črto za izvajanje prostih metov. Towns je prvi prosti med zadel, drugega pa zgrešil in tako zagotovil zmago svojega moštva. Le nekaj sekund pred tem je Durant po prejeti podaji iz avta zadel met za tri točke, ko je sodnik zapiskal za osebno napako, a koš ni bil priznan, ker so sodniki menili, da je bil prekršek storjen pred metom.

Napet zaključek tekme Minnesota Timberwolves  Golden State Warriors:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Neverjetno. Ujameš žogo, želiš metati, nad tabo je storjen prekršek  v vsaki ligi je to koš in prosti met," je odločitev komentiral trener prvakov Steve Kerr, ki je bil prepričan, da bi akcija morala prinesti štiri točke. "Razočaran sem, kako smo izgubili nadzor nad tekmo in razočaran sem nad sojenjem ob koncu tekme," je dejal Kerr in priznal, da so se njihove težave začele prej, ko so v tretji četrtini zapravili vodstvo 14 točk izpred polčasa, ko je bilo 68 : 54 za goste. V tretji četrtini so košarkarji Golden Stata zadeli le pet od dvajsetih metov in tudi oni so bili tisti, ki so na koncu izsilili podaljšek. Najboljši strelec gostov je bil s 37 točkami Stephen Curry, pri domačih je 24 dosegel Andrew Wiggins.

Denver poskrbel za izenačenje na vrhu
Golden State na vrhu zahodne konference tako ostaja poravnan z Denver Nuggetsi, ki so v gosteh s 115 : 105 premagali ekipo Oklahoma City Thunder. Pri Denverju je bil najboljši strelec Jamal Murray, ki je v statistiko vpisal 27 točk, 23 jih je dodal Nikola Jokić. Pri Oklahomi pa je bil blizu trojnemu dvojčku Russell Westbrook, dosegel je 27 točk, devet podaj in devet skokov. Ekipa Utah Jazz je v gosteh s 128 : 124 premagala Washington Wizardse, za katere je Bradley Beal dosegel 34 točk, pri gostih pa je Donovan Mitchell dal 35 točk.

Portland Trail Blazersi so doma s 118 : 98 premagali Atlanto Hawkse, pri katerih je bil s 26 točkami, devetimi skoki in sedmimi podajami najboljši posameznik Trae Young, glavni tekmec odličnega slovenskega košarkarja Luka Dončića za naslov novinec sezone. Pri domačih pa je s 36 točkami blestel Damian Lillard. Tesno zmago so dosegli košarkarji ekipe Boston Celtics, v domači dvorani proti Indiana Pacersom je bilo 114 : 112 za Boston. Zmago je s polaganjem pol sekunde pred koncem zagotovil Kyrie Irving, ki je skupno dosegel 30 točk in dokazal, da bodo Kelti težek zalogaj za Indiano ob najverjetnejšem snidenju v končnici, kjer bodo Pacersi močno pogrešali že dlje časa poškodovanega Victorja Oladipa.

Izidi rednega dela sezone lige NBA:

Boston Celtics ‒ Indiana Pacers 114 : 112
Atlanta Hawks ‒ Portland Trail Blazers 98 : 118
Minnesota Timberwolves ‒ Golden State Warriors 131 : 130 (podaljšek)
Oklahoma City Thunder ‒ Denver Nuggets 105 : 115
Utah Jazz ‒ Washington Wizards 128 : 124
Los Angeles Lakers ‒ Charlotte Hornets 129 : 115

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.