Košarka

Jezerniki že doma s pokalom, navijači (zaenkrat) brez parade

Los Angeles, 13. 10. 2020 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Proslava ob osvojitvi sedemnajstega pokala za prvaka lige NBA, ki ga je ekipa Los Angeles Lakers domov v ponedeljek prinesla v poznih popoldanskih urah, bo morala počakati.

Los Angeles Lakersi so v ponedeljek pričakovano obvestili javnost, da se košarkarji zaradi veljavnih ukrepov v zvezi s preprečevanjem širjenja okužb z novim koronavirusom ne bodo družili z navijači na tradicionalni paradi, ki bi sicer potekala po ulicah Los Angelesa. Tam bi se verjetno zbralo več sto tisoč ljudi, kar je v trenutni situaciji seveda nedopustno, zato bodo morali privrženci vijoličaste in zlate barve počakati na proslavitev rekordnega 17. naslova, s katerim so se LeBron James in soigralci izenačili z vodilnimi večnimi rivali Boston Celticsi.

Ekipa Lakersov je po zmagi na šesti tekmi finalne serije proti moštvu Miami Heat v ponedeljek popoldne pristala na losangeleškem letališču, kjer pa ob pomanjkanju navijačev seveda ni bilo veliko proslavljanja. James je ponosno poziral s trofejo, Lakersi pa so prek svojih uradnih kanalov delili nekaj fotografij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Šele zdaj sem se zavedel'
"Komaj čakamo, da bomo proslavili naš NBA-naslov z našimi navijači. Po posvetu z mestom in okrožjem pa smo se strinjali, da bo vesela in vključujoča javna proslava na sporedu takoj, ko jo bo varno pripraviti. Do tedaj pa še enkrat hvala, Lakers Nation (Država Lakersov, op. a.), za vašo podporo!" so zapisali Jezerniki.

Ti so po odločilni zmagi nad Miamijem zdaj že sloviti floridski "mehurček" na ozemlju zabaviščnega parka Walt Disney World zapustili po kar 95 dneh.

Proslavljanje članov ekipe Lakers po zadnjem pisku sirene v kompleksu ESPN, ki je v zadnjih mesecih postal "drugi dom" košarkarjev in celotne lige.
Proslavljanje članov ekipe Lakers po zadnjem pisku sirene v kompleksu ESPN, ki je v zadnjih mesecih postal "drugi dom" košarkarjev in celotne lige. FOTO: AP

"PRVAKI SMO!!!!!!!!! Šele zdaj sem se zavedel," je nekaj ur po prihodu navdušen na Twitterju objavil James, najkoristnejši igralec finalne serije, ki se je razveselil prvega naslova v Los Angelesu in skupno že četrtega v karieri. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kar 76 aretacij po tekmi
Okoli 1000 ljudi se je v središču mesta sicer zbralo kmalu po zmagi na nedeljskem obračunu z Miamijem, nekateri so proslavljali tudi ob dvorani Staples Center. V sicer mirnem ozračju, pozornost je pritegnil predvsem navijač, ki se je zaščitil z veliko žogo (tako imenovanim zorbom), se je zgodilo tudi nekaj incidentov, nekateri so v policiste metali steklenice, kamenje ter ostale predmete, sledilo pa je kar 76 aretacij.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Medtem ko slavimo 17. naslov naših Lakersov, prosim, ne pozabite, da se še vedno ni varno zbirati v skupinah," je tvitnil losangeleški župan Eric Garcetti.

Pazite nase in ostanite zdravi.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hachi
13. 10. 2020 19.21
+0
Kris Kross parada. Se zdaj mi ni jadno,katera puncka jih je navdusila za te frizure.
gremonadesno
13. 10. 2020 11.31
-1
Gledanost finalnih tekem je bilo 70 posto manj gleda kot finale leto prej . LZz
BETONSKI
13. 10. 2020 11.37
+0
DA NE GOVORIM V DVORANI TAM JE BILO 100% MANJŠA GLEDANOST KOT LETO PREJ. TI JE JASNO KAJ SEM ZAPISAL? PA NORMALNO ,DA JE TAKO,SVET IMA TRENUTNO POMEMBNEJŠE STVARI ZA POČET.