Košarka

Joel Embiid na letošnjem svetovnem prvenstvu ne bo nastopil v dresu Francije

Pariz, 27. 06. 2023 11.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Joel Embiid ima na izbiro tri košarkarske reprezentance, ki bi jih v prihodnosti lahko predstavljal, a zdaj je jasno, da v dresu ene od njih na letošnjem svetovnem prvenstvu na Filipinih, Japonskem in v Indoneziji zagotovo ne bo nastopil.

Aktualni MVP rednega dela lige NBA je lastnik kar treh potnih listov. Izbira lahko med ameriškim, kamerunskim in francoskim. Vse tri reprezentance upajo, da bo v prihodnosti zaigral zanje, kljub temu pa je francoski selektor že zdaj javno potrdil, da na letošnjem svetovnem prvenstvu na FIlipinih, Japonskem in v Indoneziji v dresu Francije v vsakem primeru ne bo nastopil.

"Letos ne bo zaigral za nas. Ne vemo (kako se bo odločil). To je njegova odločitev. Njegovo odločitev še pričakujemo," je za srbsko spletno stran Telegraf potrdil francoski selektor Vincent Collet. Njegova izjava sledi odločitvi Victorja Wembanyame, da na omenjenem prvenstvu tudi ne bo nastopil, čeprav je Collet bil njegov trener v klubu, za katerega je igral v minuli sezoni. Je pa nastop potrdil francoski center Rudy Gobert, ki je že leta stalnica v francoski izbrani vrsti.

Joel Embiid in Luka Dončić sta se ob zaključku dvoboja dlje časa pogovarjala. Vsebine pogovora pa Ljubljančan ni želel razkriti.
Joel Embiid in Luka Dončić sta se ob zaključku dvoboja dlje časa pogovarjala. Vsebine pogovora pa Ljubljančan ni želel razkriti. FOTO: AP

Prvenstvo se bo začelo 25. avgusta letos in končalo 10. septembra. Luka Dončić je že potrdil, da bo na njem nastopil. Collet je tudi primerjal novega igralca San Antonio Spursov Wembanyamo in aktualnega MVP-ja finala lige NBA Nikolo Jokića. "Upam, da bo Wembanyama tako uspešen kot Nikola Jokić. Ima potencial, ampak najtežje je ta potencial tudi izkoristiti. Star je zgolj 19 let. Dobro ga poznam, ker sem ga treniral. Predvidevam, da bo zelo uspešen," je o svojem zdaj že nekdanjem varovancu dejal Collet, ki je prepričan, da je mladenič od Jokića že zdaj boljši v obrambi: "Verjamem, da bo čez nekaj let, ko bo močnejši, še boljši."

Victor Wembanyama
Victor Wembanyama FOTO: AP

Collet, ki se v Srbiji mudi na košarkarski kliniki "Dušan Duda Ivković", je spregovoril tudi o vse večjem številu evropskih zvezdnikov v ligi NBA. "V Evropi mlade košarkarje učimo, kako (pravilno) igrati košarko. Nisem prepričan, da NCAA (ameriška nacionalna zveza univerzitetnih športnikov) dela tako dobro, kot je nekoč. Zdaj igralce predvsem pripravljajo na NBA, ampak na drugačen način. Po mojem mnenju v Evropi uspešno razvijamo igralce na pravi način in zato so potem posebni," je zaključil Collet.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PetindvajsetUR
27. 06. 2023 13.11
+3
Eeee, da imamo mi enega takega centra...
lepdanvsakdan
28. 06. 2023 15.02
res je Francozi imajo Embidija Wembayana pa še Gobert--vse tri v igro pa si lahko po luftu žogo podajajo