Košarka

Joel Embiid naposled le dobil francosko državljanstvo

Philadelphia, 13. 07. 2022 12.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
0

Kamerunski košarkar Joel Embiid, ki igra na položaju centra za Philadelphia 76ers v severnoameriški ligi NBA, je le dobil francosko državljanstvo. S tem si je odprl vrata za nastop v francoski reprezentanci že pred začetkom olimpijskih iger leta 2024 v Parizu, a vpoklic v reprezentanco galskih petelinov zaradi tega ni samoumeven, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Osemindvajsetletni Joel Embiid je od debija v ligi NBA leta 2014 eden najboljših košarkarjev na svetu. Celotno kariero je preživel v dresu Philadelphie, kjer v povprečju dosega 26 točk in 11 skokov na tekmo. Dva metra in 13 centimetrov visoki center je bil lansko sezono s povprečjem 30,6 točke na tekmo najboljši strelec rednega dela, a so ga v končnici pestile poškodbe, Philadelphio pa je v konferenčnem polfinalu izločil Miami.

Joel Embiid in Daniel Gafford
Joel Embiid in Daniel Gafford FOTO: AP

Embiid se je leta 2016 že obrnil na Francosko košarkarsko zvezo (FFBB) z namenom, da bi nastopil na OI leta 2016 v Riu de Janeiru, vendar se s tem niso strinjali drugi francoski reprezentanti. Francija je na lanskih OI Tokio 2020 osvojila drugo mesto, potem ko je v polfinalu za točko premagala Slovenijo, pri galskih petelinih pa ne skrivajo želje po zlati medalji na domačh OI leta 2024.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Že konec junija je sicer direktor francoske reprezentance Boris Diaw, tudi nekdanji igralec lige NBA, sporočil, da naturalizacija Embiidu še ne bo zagotovila neposrednega vpoklica v reprezentanco, a je težko verjeti, da Embiida, ki tekoče govori francosko in je zaradi želje po igranju za Francijo leta 2017 zavrnil igranje za kamerunsko reprezentanco na Afrobasketu, ne bomo slej kot prej videli v dresu francoske reprezentance.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.