Košarka

Jokić, Embiid in Antetokounmpo finalisti za nagrado najkoristnejšega igralca lige NBA

New York, 18. 04. 2022 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
3

Nikola Jokić (Denver Nuggets), srbski branilec lovorike za najkoristnejšega igralca (MVP) severnoameriške košarkarske lige NBA, prvi strelec Joel Embiid (Philadelphia 76ers) in Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), dvakratni MVP, so med tremi preostalimi kandidati za MVP rednega dela sezone, je sporočila NBA. Stavnice zaenkrat vnovično zmago napovedujejo Jokiću, medtem ko se slovenski as Luka Dončić kljub dobri statistiki ni uvrstil v ožji izbor.

Nikola Jokić je povprečno na tekmo dosegal po 27,1 točke, 13,8 skokov in 7,9 podaj, Joel Embiid 30,6 točke, 11,7 skokov in 4,2 podaj, Giannis Antetokounmpo pa 29,9 točke, 11,6 skokov in 5,8 podaj.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki se trenutno bori s poškodbo mečne mišice, se s povprečjem 28,4 točke, 9,1 skokov in 8,7 podaj, ni uvrstil v ožji izbor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med trojico finalistov za najboljšega obrambnega igralca so Mikel Bridges (Phoenix), Rudy Gobert (Utah) in Marcus Smart (Boston), za lovoriko za najboljšega novinca pa se potegujejo Scottie Barnes (Toronto), Cade Cunningham (Detroit) in Evan Mobley (Cleveland).

Za najboljšega šestega igralca so bili nominirani Tyler Herro (Miami), Cam Johnson (Phoenix) in Kevin Love (Cleveland), za tistega, ki je v tej sezoni najbolj napredoval, pa Ja Morant (Memphis), Darius Garland (Clevelend) in Dejonte Murray (San Antonio).

Za trenerja leta se bo potegovala trojica, to so Taylor Jenkins (Memphis), Eric Spoelstra (Miami) in Monty Williams (Phoenix).

Trener Miamija Eric Spoelstra in Kyle Lowry
Trener Miamija Eric Spoelstra in Kyle Lowry FOTO: AP

Za zmagovalce bodo glasovali športni novinarji in komentatorji, dobitnike nagrad pa bodo razglasili tekom končnice.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfields
20. 04. 2022 14.02
Jokić itak..bravo
Stromaes
18. 04. 2022 17.07
+7
Jokic po statistiki, sami igri in vse te rekorde ki je letos podrl bi si zasluzil nagrado MVP. Vendar se bojim da ne bodo zeleli dodeliti drugo leto zapored to nagrado njemu. Upam pa da se vrne murry in se nekoga pripeljejo saj ne more sam igrati brez konkretnejse pomoci💪🏽 Vseeno svaka cast in vidi se da je Evpropski stil kosarke spet prevzel moc saj dokazuje da debeluharja kot sta Jokic in Doncic z lahko igrata😜 Dokaz da ni moc pa hitrost vse, ampak prevladuje kosarkaska inteligenca🧠 Svaka cast obema 👏🏽
Niikica
18. 04. 2022 15.48
+5
Bravo Jokić! Neverjeten je res. Tudi letos bo MVP.