Košarka

Jokiću dvoboj MVP za zmago Denverja, Towns dosegel 60 točk

Philadelphia, 15. 03. 2022 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Srbski košarkarski zvezdnik Nikola Jokić je v severnoameriški ligi NBA dobil dvoboj s potencialnim naslednikom na mestu najkoristnejšega igralca (MVP) lige, Joelom Embiidom, in Denver Nuggetse po zaostanku popeljal do zmage s 114:110 pri Philadelphia 76ersih. V Teksasu pa je s 60 točkami blestel Karl-Anthony Towns.

Dvoboj glavnih kandidatov za MVP-ja je dobil Nikola Jokić.
Dvoboj glavnih kandidatov za MVP-ja je dobil Nikola Jokić. FOTO: AP

Nikola Jokić, ki se je izkazal v ključnem delu zadnje četrtine, ko je dobro minuto in pol pred koncem dosegel izjemen koš za prednost 112:108, je tekmo končal pri 22 točkah, 13 skokih in osmih podajah. Denver, katerega član je sicer tudi Slovenec Vlatko Čančar – ta po poškodbi ni več del ekipe – je tako na krilih Jokića po dveh zaporednih porazih spet zmagal in zadržal šesto mesto v zahodni konferenci – zadnje, ki vodi neposredno v končnico.

Dallas Mavericksi Luke Dončića so tokrat počivali, Slovenec pa je bil izbran za najboljšega igralca zahodne konference v zadnjem tednu (na štirih tekmah je v povprečju dosegal 30,5 točke, 11 skokov in 6,3 podaje). Dallas je peti na zahodu ter ima enak izkupiček zmag in porazov (42-26) kot četrtouvrščeni Utah Jazz.

Ob Jokiću je 21 točk k zmagi Denverja, ki se je ob zaostanku 15 točk v prvi četrtini zdela še povsem neverjetna, dodal Bones Hyland, Will Barton pa je prispeval 20 točk. Joel Embiid je bil prvi strelec gostiteljev s 34 točkami, James Harden jih je za Sixerse dodal 24.

Sicer pa so bili košarkarji tokrat izjemno razpoloženi, saj se je prvič v zgodovini lige NBA primerilo, da so igralci na treh različnih tekmah isti večer dosegli po vsaj 45 točk. To je uspelo Karlu-Anthonyju Townsu (60 točk), Stephenu Curryju (47) in Traeju Youngu (46).

Karl-Anthony Towns je bil nezaustavljiv v San Antoniu.
Karl-Anthony Towns je bil nezaustavljiv v San Antoniu. FOTO: AP

Towns je na gostovanju svojih Minnesota Timberwolvesov pri San Antonio Spursih (149:139) k zmagi prispeval 60 točk in postal prvi center v ligi po legendarnem Shaquillu O'Nealu, ki mu je to uspelo leta 2000, ko je v dresu LA Lakersov zbral 61 točk in 23 skokov.

"Pred tekmo sem rekel trenerju: 'Poslušaj, to zmago res potrebujemo. Naredil bom vse, kar je v moji moči. Če bo treba, bom odigral tudi 44 ali 48 minut. Danes bomo zmagali.' S takšno miselnostjo sem šel na tekmo. Moral sem se izkazati," je po tekmi priznal Towns, ki je dodal še 17 skokov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

San Antonio pa je izgubil še drugo zaporedno tekmo, odkar je trener Gregg Popovich s 1336. zmago postal najboljši v zgodovini lige NBA. Keldon Johnson je bil s 34 točkami prvi strelec gostiteljev.

Medtem je Curry Golden State Warriorse na svoj 34. rojstni dan popeljal do zmage nad Washington Wizardsi s 126:112. Curry je dosegel 47 točk in iz igre metal 16/25 ter dosegel sedem trojk. Klay Thompson in Jordan Poole sta vsak k zmagi dodala po 20 točk.

Young je bil s 46 točkami najbolj zaslužen za domačo zmago Atlanta Hawksov nad Portland Trail Blazersi s 122:113. Triindvajsetletnik je 21 od svojih 46 točk dosegel v tretji četrtini, ko so Jastrebi ob polčasu preobrnili zaostanek 15 točk in prišli do zmage. Young, ki je večer pred tem dosegel 47 točk proti Indiani, je tokrat dodal še 12 podaj. Postal je prvi igralec to sezono z vsaj 40 točkami na dveh zaporednih tekmah.

"To mu uspe že skoraj vsak večer. Tega smo vajeni, a smo nad njim vsakič znova navdušeni," je po tekmi dejal njegov soigralec De'Andre Hunter. Youngov strelski rekord je sicer iz začetka januarja, ko je dosegel 56 točk ob porazu Atlante proti današnjemu tekmecu Portlandu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mindfields
15. 03. 2022 20.29
-1
Jokić bo ponovno mvp igra nenormalno ze celo sezono..vodi na lestvici..trenutno je mnenje v NLB ligi da je najboljši na svetu ta hip..sicer nas Luka tudi ima možnosti
-2
pa zakaj objavljate samo lestvico vzhodne konference?
titomeni
15. 03. 2022 11.33
+2
Gor imas moznost prikaza katero lestvico zelis...
titomeni
15. 03. 2022 10.11
+1
No tale tekma med minesoto in san antoniem je bila farsa. Koncno stevilo kosev kot da so igrali vsaj 2 podaljska, tako da tudi townsu ni bilo težko dosezt 60 tock