Košarka

Jordan se bo odpovedal zaslužku, v dokumentarcu tudi Boris Gorenc

New York, 21. 04. 2020 07.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Legendarni ameriški košarkar Michael Jordan bo ves zaslužek, ki mu bo pripadal po izteku predvajanja novega dokumentarnega filma z naslovom Zadnji ples, daroval v dobrodelne namene. Forbes ocenjuje, da gre za tri do štiri milijone dolarjev (2,767 do 3,689 milijona evrov).

 

Sezona, pred katero je Jordan treniral tudi z Borisom Gorencem, se je končala s spektakularno finalno serijo in zmago nad ekipo Utah Jazz. Jordan je v Salt Lake Cityju dosegel odločilni koš za naslov, na fotografiji desno ga pokriva Jeff Hornacek.
Sezona, pred katero je Jordan treniral tudi z Borisom Gorencem, se je končala s spektakularno finalno serijo in zmago nad ekipo Utah Jazz. Jordan je v Salt Lake Cityju dosegel odločilni koš za naslov, na fotografiji desno ga pokriva Jeff Hornacek. FOTO: AP

Zadnji ples, ki so ga v nedeljo zvečer začeli predvajati pri televizijski hiši ESPN, v Sloveniji pa je od ponedeljka zjutraj dostopen prek platforme Netflix, je pričakovano velik hit. Odzivi po predvajanih uvodnih epizodah so zelo pozitivni, saj prikazujejo več neobjavljenih posnetkov iz zadnje šampionske sezone ekipe Chicago Bulls, ki se je leta 1998 z Jordanom, Scottiejem Pippnom, Dennisom Rodmanom, Tonijem Kukočem in Stevom Kerrom poslovila z zmago v finalni seriji proti moštvu Utah Jazz.

Revija Forbes zdaj poroča, da se bo Jordan odpovedal trem ali celo štirim milijonom dolarjev (med 2,767 in 3,689 milijona evrov) zaslužka, kolikor naj bi mu ga osebno prineslo predvajanje dokumentarnega filma, ki je dosegel vse konce sveta in vnovič dokazal, kako priljubljen je še dandanes legendarni "Air". Noben dokumentarni film na ESPN še ni dosegel takšnih številk, v povprečju naj bi si uvodni epizodi v ZDA ogledalo 6,1 milijona gledalcev.

Gorenc z ekipo v Parizu
Bolj pozornim slovenskim ljubiteljem košarke v prvih epizodah ni ušlo, da je bilo v vsaj dveh kadrih moč opaziti tudi nekdanjega košarkarja ljubljanske Olimpije Borisa Gorenca, ki je bil na pripravah pred sezono 1997/98 v vrstah Bikov bojda zelo blizu tega, da bi tudi ostal z Jordanom in soigralci. Z njimi je gostoval tudi v Parizu, kjer so varovanci Phila Jacksona odigrali ekshibicijski turnir. V kampu je z ekipo Gorenc sicer preživel več mesecev, že pred leti pa je za Playboy razkril zanimivo anekdoto o spopadu iz oči v oči z velikanom svetovne košarke, ko pa je že vedel, da Chicago nanj ne bo računal.

Pariška avantura čikaških Bikov, ki ji je prisostvoval tudi Gorenc ‒ kamere ga pokažejo v slačilnici po eni od tekem v Parizu:  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Po vsakem treningu sem ga (Jordana, op. a.) spraševal, ali bi šla igrat ena na ena, on pa mi je odgovarjal, da se mu ne da in podobno. Dokler ni prišel zadnji dan pred mojo vrnitvijo v Evropo. Jordan je vedel, da se vračam in mi je pred treningom obljubil, da bova odigrala eno. Seveda sem bil čisto iz sebe. Nikoli ne bom pozabil, ko mi je pri rezultatu dve nič zanj podal žogo; naenkrat sem začel zadevati mete, ki jih ne bi zadel nikdar v življenju," se je spominjal Gorenc.

"Povedel sem z 9 : 2, potem pa mi ni dalo miru in sem mu začel govoriti, da če je on najboljši na svetu, potem sem jaz še boljši. Povedal bom vsem v Sloveniji, da sem te premagal! Rezultat se je seveda hitro spremenil in na koncu sem izgubil z devet proti enajst. Pri njem je bila neverjetna energija, s katero se je loteval slehernega treninga."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kempez
21. 04. 2020 19.11
+1
Boris Gorenc zelo arogantna oseba, ko je hodil v fitnes v Domzale se je obnašal kot da je cel njegov ... kar nemorem verjeti, da je bil nekoc vrhunski športnik 🤮
Bučka pa pol krompirja
21. 04. 2020 09.32
+8
Boštjan Gorenc, ti si še mleko iz joške pil,k je Boris Gorenc igrov pr bulsih
mrtvi_macak
21. 04. 2020 10.45
+10
Boštjan je bil leta 97 star 20, boris pa 23 let. Tako,da je tale tvoja neumestna .
HalaCr77
21. 04. 2020 09.02
-1
Gorenc ahaha,kot gledalec tekme
dark horse
22. 04. 2020 15.23
On je nekaj dosegel v lajfu kaj pa ti. Še slovensko se ne znaš naučit
cekinar
21. 04. 2020 08.36
+9
Boris Gorenc je v sezoni 97/98 samo treniral v kampu Bullsov ,kateri so ga še pred pripravljalnimi tekmami sporazumno odpustili in namesto njega vzeli v ekipo Randya Browna#1(tisti ,ki leži na fotki pižame).
mrtvi_macak
21. 04. 2020 09.17
+8
Ne bo držalo. Randy brown je bil član bullsov od leta 1995 do 2000.
hrvat_Ante
21. 04. 2020 09.48
+12
Za bullse je igral na mcdonalds turnirju in tut kot prvi slovenc dosegel kos za nba ekipo nekaj mesecev preden je milic stopu kot prvi slovenc na nba parket pri 76ersih.
mrtvi_macak
21. 04. 2020 12.32
+1
Gorenc ni nikoli stopil na NBa parket niti ni uradno odigral minute v NBA-ju zato to ne šteje, ker je bila zgolj revijalna tekma .
cekinar
21. 04. 2020 12.57
Ja imas prav,tisti ki je dobil priložnost pri Bullsih namesto Gorenca je bil novinec na položaju Small forwarda Keith Booth ,Randy Brown je bil seveda že standardni igralec s klopi v ekipi takratnih bikov.