Košarka

Bullsi navdušili s fotografijo Jordana in Bryanta: 'Veličina'

New York, 03. 05. 2020 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot vse kaže, bosta naslednji epizodi dokumentarnega filma ESPN z naslovom Zadnji ples, ki govori o šampionskih pohodih ekipe Chicago Bulls v 90. letih prejšnjega stoletja, posvečeni tudi pokojnemu Kobeju Bryantu.

Bryant (levo) ob Michaelu Jordanu na tekmi iz leta 1998, ko se je legendarni "Air" drugič poslavljal od lige NBA.
Bryant (levo) ob Michaelu Jordanu na tekmi iz leta 1998, ko se je legendarni "Air" drugič poslavljal od lige NBA. FOTO: AP
Bryant je Jordana na večni lestvici strelcev lige NBA prehitel decembra 2014. "To je ogromna čast in moral sem trdo garati, da sem prišel do sem. Lagal bi, če bi dejal, da mi to nič ne pomeni," je takrat priznal Bryant, ki je kariero pri Lakersih sklenil s 1346 tekmami in 33.643 točkami (povprečje 25,0 na tekmo). "Tekmovalnost je nekaj, kar prestraši veliko ljudi. Prestraši veliko ljudi, ki so povsem zadovoljni s tem, da so povprečni," je po tem, ko je prehitel Jordana, še povedal Bryant.

Čeprav naj bi Michael Jordan v najnovejših epizodah dokumentarnega filma Zadnji ples govoril tudi o olimpijskih igrah v Barceloni, številni ljubitelji košarke ter športa nasploh vneto čakajo na trenutek, ko bo legendarni član Chicago Bullsov spregovoril o Kobeju Bryantu. Košarkar, ki je na nek način prevzel Jordanovo štafetno palico po upokojitvi, je januarja letos umrl v helikopterski nesreči.

"Nocojšnja epizoda bo nekaj posebnega," so na Twitterju objavili Bullsi in priložili skupno fotografijo Jordana ter Bryanta z njunimi dosežki pod besedo "greatness" (veličina, op. a). Skupno sta osvojila 11 naslovov v ligi NBA, 32-krat igrala na tekmah zvezd, dobila šest nagrad za najkoristnejšega igralca rednega dela sezone ter osem tovrstnih nagrad v finalnih serijah. Tako Jordan kot Bryant sta z reprezentanco Združenih držav Amerike osvojila tudi dve olimpijski odličji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ko je umrl Kobe Bryant, je umrl del mene," je na pogrebni slovesnosti v dvorani Staples Center februarja dejal Jordan, ki so mu obraz zalile solze. Dodal je, da ga je na Bryanta vezalo "tesno prijateljstvo", čeprav je bil glavni motiv zvezdnika Los Angeles Lakersov vse od prihoda v ligo NBA ta, da preseže vse Jordanove dosežke v dresu Bullsov. V januarski helikopterski nesreči je življenje izgubila tudi njegova hčerka Gianna.

Nekaj nepozabnih dvobojev Bryanta in Jordana v ligi NBA:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmblackbird
16. 05. 2020 08.32
+1
Ker majstr je bil.....kapa dol
Popeye
03. 05. 2020 14.45
-10
Kaj je imel ta Bryant z nami, da vsak dan novice o njem?
Špartanec
03. 05. 2020 13.58
+2
Po vaše seveda manjka še Luki.