Košarka

Malone: Vsi se sprašujejo, ali je bil Jordan slab, toda tudi jaz sem bil pesjan

Salt Lake City, 23. 05. 2020 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji košarkar zasedbe Utah Jazz Karl Malone se je z naslednjimi besedami spomnil legendarnega nasprotnika Michaela Jordana. "Jordan je Jordan. Kaj več naj še rečem? Zelo ga spoštujem, toda nikoli nisem imel v mislih, da igram proti njemu, temveč proti celotni ekipi Bulls," je s cigaro v ustih pripovedoval 'The Mailman'.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ves svet ugiba o njem, ali je bil slab človek ali ne, toda jaz sem bil tudi zelo slab pesjan. Tako sem nase gledal takrat in tako govorim, ker je to del tega, kar sem," je z iskrenostjo odgovoril Karl Malone v pogovoru za ESPN leta 2019, a je ta intervju luč sveta ugledal šele pred dnevi, po koncu predvajanja dokumentarne serije The Last Dance (Zadnji ples). Na vprašanje novinarja, ki ga je povprašal o legendarni šesti (zadnji) tekmi finalne serije med Jazzi in Bullsi leta 1998 – tedaj je Michael Jordan ukradel žogo Malonu in nato s košem pet sekund do konca odločil tekmo –, je odgovoril: "Zakaj bi moral govoriti o tem? Še vedno sem dovolj moškega, da sprejemam odgovornost, da nismo zmagali. Tekmo smo imeli dobljeno, a nam ni uspelo. Toda igrali smo proti Bullsom, ki niso bili le Michael Jordan."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
24. 05. 2020 10.00
+0
Ko je Jordan igral obrambo na Petroviču je bil milo rečeno smešen ...Toliko o takratni obrambi, pa še niso imeli "restricted area"...vedno so obstajali igralci za katere ni bilo obrambe, to pa velja v glavnem za vse izredno tehnično podkovane s paleto rešitev z odličnim metom in " IQ-jem" tako nekoč , tako danes in v bodoče
Nikolajev
23. 05. 2020 21.33
-10
Nba - dolgcajt
Rade 74
23. 05. 2020 19.16
+22
NBA je danes navaden cirkus, to je dejstvo. Skoraj vsak povprečen igralec se lahko poda na draft. Včasih pa igralci kot so bili Dalipagić, Čosić niso mogli ali želeli priti Ameriko. Divac, Rađa, PaspaljPetrović, so orali ledino, kasneje Kukoč. Danes pa neki Čamčarji, Hezonje, Godurovići,Marjanivići,da ostalih ne Balkance niti ne omenjam. Dončić je pa druga zgodba! Taki se rojevajo na vsakih 30,40 let.
GlavniModerator
23. 05. 2020 18.49
+11
zdej eni govorijo, da je bil vcasih basket boljsi. Res je bil ampak ne iz vidika kakovosti, ker danes so fizicno superiorni in veliko bolj talentirani. Vcasih si imel rivalstva med klubi in igralci, vec grobe kosarke. Cakal si na tekme, da se srecajo rivali. Da bi se zdruzili glavni zvezdniki, ni nobenemu na kraj pameti prislo. Gledalci so bili bolj cloveski, bili so navijaci, dol jim je visel za vse rekvizite. Danes so multi-kulti, vsi v istih barvi majic, ki jim jih dajo klubi, vse deluje umetno. In glavno kar je glavni krivec za unicenje Nbaja je statistika, vse se vrti samo se okoli statistike, posledicno noben ne igra obrambe vsi sam filajo statistiko, in se gleda kdo bo dobil prstan, posledicno se zdruzujejo v super teame, da cimprej pridejo do prstana da niso v javnosti oznaceni kot najvecji vecni porazenci. Nimas obcutek da igrajo igralci ampak neki stroji ki laufajo gor pa dol pa mecejo une trojke do onemoglosti, neclovesko strog kriterij, kjer ne smes niti pogledat sodnika grdo(dejansko ga ne smes dobis tehnicno). Ne sme bit prcanja med igralci na koncu imas samo robote, ki mecejo iz statisticno najbolj profitnih situacij in to so trojke....
Uporabnik1834374
23. 05. 2020 21.54
-3
Danes se ne igra obramba, zato so vsi lahko zvezdniki
Ofca1A
23. 05. 2020 18.05
+12
Ojoj to je bil basket.
rekapaka
23. 05. 2020 17.38
+10
Tudi zato je zame NBA košarka najbolj zanimiva postranska stvar na svetu
MaliOriam
23. 05. 2020 17.32
+41
Kako pogrešam te čase, ko primerjam današnje igralce in časa Malone/Jordan, so to bili tapravi deci. Ne pa teli današnji, ki jim je bolj pomebna frizura, brada pa še kaj bi se našlo...
KiNgKoNg
23. 05. 2020 20.00
-2
Daj no pretiravati. Saj to ni fuzbal. Povej mi tri večje NBA zvezdnike, ki se ukvarjajo s svojo frizuro? Po večini vsi pobriti na ježka.