Košarka

Kaj bo Slovenkam prinesla igra kroglic?

Ljubljana, 08. 03. 2023 06.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske košarkarice bodo na Brdu pri Kranju dobile tekmice v predtekmovanju evropskega prvenstva, ki bo od 15. do 25. junija potekalo v Sloveniji in Izraelu. Slovenke bodo del evropske košarkarske smetane četrtič zapored. Naše košarkarice ples kroglic čakajo v drugem kakovostnem bobnu.

Eurobasket 2023, ženske
Eurobasket 2023, ženske FOTO: KZS

Slovenija bo na žrebu v drugem kakovostnem bobnu skupaj s Turčijo, Italijo in Grčijo. V prvem bobnu so Španija, Francija, Belgija in Srbija, v tretjem Velika Britanija, Črna gora, Slovaška in Češka, v zadnjem pa Madžarska, Latvija, Nemčija in Izrael. Slovenija ne more dobiti Srbije, ker je kot gostiteljica po pravilu Fibe njo izbrala za nastop v drugi skupini v Ljubljani, vseh treh ekip iz drugega bobna ter Izraela in Češke, ki bosta igrali v Tel Avivu. 

Eva Lisec
Eva Lisec FOTO: Fiba

Reprezentance bodo v predtekmovanju razdeljene v štiri štiričlanske skupine. Prvouvrščene ekipe bodo po treh odigranih tekmah napredovale v četrtfinale, drugo- in tretjeuvrščene pa čaka repasaž za preostala štiri mesta v izločilnih bojih, ki bodo vključno s finalom potekali v Stožicah. 

Za Slovenijo bo to četrti nastop na EP. Leta 2017 v Pragi so Slovenke zasedle 14. mesto, na naslednjih dveh eurobasketih 2019 v Nišu in 2021 v Franciji pa so bile 10. "Če sem iskrena, kakšnih posebnih pričakovanj pred sredinim žrebom nimam. Seveda upam, da nas bo malo spremljala tudi sreča. Na prvenstvu ne bo slabe reprezentance in za dosego dobrega rezultata bomo morale zmagovati ne glede na to, kdo nam bo stal na drugi strani igrišča," pred igro kroglic pravi Eva Lisec. "Mislim, da vse punce že nestrpno čakamo, da izvemo, s kom se bomo pomerile v skupinskem delu EuroBasketa in se v glavah že začnemo pripravljati na tekmice. Upam, da nam bo žreb vsaj malce naklonjen. A ne glede na nasprotnice nas bo čakalo težko delo, saj na prvenstvu nastopa 16 najboljših evropskih reprezentanc. Naša naloga bo, da se dobro pripravimo in turnir pričakamo v najboljši možni formi," pred žrebom dodaja Zala Friškovec

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.