Košarka

Kanadčani previsoka ovira za mlade slovenske košarkarje

Debrecen, 28. 06. 2023 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi slovenski košarkarji, ki se te dni merijo na svetovnem prvenstvu do 19 let, so ostali brez možnosti za najvišje razvrstitve. Po drugem mestu v skupini B jih je namreč v osmini finala z 90:69 premagala Kanada. A za mlade Slovence turnirja še ni konec, saj se bodo merili še za čim boljšo uvrstitev med 9. in 16. mestom.

Izbranci selektorja Danijela Radosavljevića so po tesnem porazu z ZDA v skupinskem delu doživeli še drugi poraz na prvenstvu. V skupinskem delu so sicer premagali Libanon in Madagaskar. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najboljši strelec tokrat skromne slovenske reprezentance je bil Sergej Macura, ki je dosegel 15 točk, najboljši strelec tekme pa z 18 točkami Elijah Fisher.

Xaivian Lee je dal 17 točk
Xaivian Lee je dal 17 točk FOTO: Fiba
Barve Slovenije na SP do 19 let zastopajo Vukašin Todorović, Črt Čabrilo, Miha Mivšek, Jan Zemljič, Nal Belko, Arne Osojnik, Alen Zulić, Gašper Kočevar, Jan Vide, Sergej Macura, Gašper Škorjanc in Blaž Tratar.

Na SP v košarki se meri 16 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine (A, B, C, D). Po končanem skupinskem delu, v katerem igra vsaka ekipa z vsako znotraj skupine, so vse štiri ekipe napredovale v osmino finala, kjer so dobile nasprotnike po sledečem sistemu: križali sta se skupini A in B ter skupini C in D. 

Prvouvrščena ekipa iz skupine A se je pomerila z zadnje uvrščeno skupino iz skupine B in tako naprej, tako da so pari šestnajstine finala sledeči: A1 – B4, A2 – B3, A3 – B2, A4 – B1, C1 – D4, C2 – D3, C3 – D2 in C4 – D1. Turnirski sistem se nadaljuje s četrtfinali, polfinaloma in velikim finalom, ki bo 2. julija odigran v Fonix Areni v Debrecenu. Tudi ekipe, ki izgubijo v četrtfinalu, pa imajo zagotovljene še vsaj tri tekme, v katerih se pomerijo za končno razvrstitev od 9. do 16. mesta.

Skupine (ekipe razvrščene po končanem skupinskem delu):

A: Španija, Francija, Kanada, Kitajska

B: ZDA, Slovenija, Madagaskar, Libanon

C: Srbija, Brazilija, Japonska, Egipt

D: Turčija, Madžarska, Argentina, Južna Koreja

Mladi Slovenci bodo tako po izpadu v osmini finala SP ostali na turnirju, saj jih sedaj čakajo še tri tekme, ki bodo odločile o razvrstitvi od 9. do 16. mesta. Najprej se bodo pomerili s poraženci para Egipt – Turčija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
28. 06. 2023 17.59
+2
Pa tako se je zadnjič pisalo, kako da so grozne američane prestrašili. Vse bolj kaže, da nas na tisti tekmi niso najbolj resno jemali.
Q 10
28. 06. 2023 15.43