Košarka

Avstralci na krilih Millsa potrdili vlogo favorita za zmenek s Španci

Šanghaj, 11. 09. 2019 14.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Avstralije so na četrtfinalni tekmi SP na Kitajskem v Šanghaju premagali Češko (82:70) in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Španije. Blestel je Patty Mills, ki je dosegel 24 točk, od tega kar 16 v prvem polčasu. Čehom ostane boj za mesta od 5. do 8. Avstralci se bodo borili za sploh prvo odličje na SP.

Več videovsebin
  • Vrhunci prvega polčasa Avstralija - Češka
    06:03
    Vrhunci prvega polčasa Avstralija - Češka
  • Vrhunci 2. polčasa tekme Avstralija - Češka
    02:36
    Vrhunci 2. polčasa tekme Avstralija - Češka
Polfinalni obračun med Avstralci in Španci v Pekingu bo neke vrste revanša Boomersom za poraz iz Ria, ko so Španci dobili tekmo za bronasto odličje (89:88). Avstralci se bodo na naslednjih dveh tekmah borili sploh za zgodovinsko prvo odličje na SP.

Čehi se favoriziranih Avstralcev niso ustrašil in zelo podjetno začeli tekmo. Tako so uvodoma povedli z 8:5, a so Avstralci z razpoloženim Pattyjem Millsom (v prvem polčasu kar 16 točk) z delnim izidom 8:0 hitro povedli s 13:8. Prva četrtina se je zaključila z izenačenim izidom (17:17).

Prav v zaključku prvega polčasa pa so na plin pritisnili Avstralci. Ti so tik pred koncem povedli s petimi točkami prednosti, a so s košem Patrika Aude, sicer najboljšega strelca Čehov v prvem delu (13 točk), znižali zaostanek na vsega tri točke. Ob polčasu je na semaforju tako pisalo 33:30 v korist Avstralcev.

TEKMA

Čehi so podobno kot prvega tudi drugi polčas začeli brez strahu. Hitro so povedli s 34:33, nato pa je bil izid poravnan še na 43:43. Sledile so črne minute Čehov, kar so Avstralci z dobro igro v napadu znali izkoristiti. Z delnim izidom 14:0 so Boomersi prešli v vodstvo s 57:43, kar jim je omogočilo mirnejše nadaljevanje tekme. V zadnjih deset minut so vstopili s prednostjo 15 točk (63:48).

V zadnjih deseti minutah so se Čehi nekajkrat nevarno približali, a so Avstralci prek Andrewa Boguta in Millsa vselej znali zaustaviti nalet enega najlepših presenečenje tega prvenstva – reprezentance Češke. Mills je pri vodstvu 77:70 dosegel pet zaporednih točk in v zaključku tekme pokopal vse upe Čehov za morebiten preobrat. Mills se je na koncu zaustavil pri 24 točkah. Chris Goulding jih je pristavil 14, Bogut pa 10. Pri Čehih je bil najbolj razpoložen Auda, zaustavil se je pri 21 točkah Satoransky jih je dodal 13.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

40'

KONEC TEKME - Avstralci so v polfinalu

Košarkarji Avstralije so na četrtfinalni tekmi SP na Kitajskem premagali Češko (82:70) in se uvrstili v polfinale, kjer se bodo pomerili z reprezentanco Španije. Toliko za danes, bodite z nami znova v polfinalu, kjer se bodo merili Argentina - Francija in Španija - Avstralija.

40'

Nov koš Millsa za končnih 82:70

Mills do 24. točke, tokrat je zadel s polrazdalje. Avstralija je povedla z 82:70, Čehi pa so se odločili, da ne bodo več napadali ....

39'

Trojka Millsa za dokončno mesto v polfinalu

Ekshibicija Pattyja Millsa. Kako je iz igre vrgel enega od Čehov in zadel izjemno trojko za 80:70. Avstralci so v polfinalu, Čehom ostaja le še dobrih 40 sekund za častno slovo ...

38'

Čehi še upajo

Čehi so znižali zaostanek na 66:75. Imeli so napad, da bi se še približali, a so ga neumno zapravili ...

35'

Čehi so se delno vrnili

Čehi so se vrnili, Avstralci so zahtevali minuto odmora, ki jim je več kot pomagala, in znova ušli na 14 točk (71:57).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?rtomir
11. 09. 2019 16.49
-4
Kako mislte zmenek, a so geji? fuj, taki fantje bi mogl met žene ne pa se drug z drugim, pa to še celo z tist kar bi morali biti nasprotniki