Košarka

Dončić glavni magnet za morebitni prihod Leonarda v Dallas

Dallas, 03. 07. 2021 10.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvo ime Los Angeles Clippersov Kawhi Leonard bi bil izjemna okrepitev za Dallas Maverickse, če se bo ameriški košarkar odločil, da zamenja sredino. Leonard bo postal prosti igralec ob koncu sezone, če se ne bo odločil za ponudbo Clippersov. Ameriški novinarji menijo, da je prav Dallasov zvezdnik Luka Dončić tisti, zaradi katerega bi se dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA lahko odločil, da iz Kalifornije odide v Teksas.

Kawhi Leonard in Luka Dončić.
Kawhi Leonard in Luka Dončić. FOTO:

Kawhiju Leonardu poteče pogodba z Los Angeles Clippersi ob koncu sezone in košarkar ima možnost, da jo podaljša ali pa se odloči za spremembo okolja. Po zadnjih informacijah ameriških medijev obstaja možnost, da bo Leonard zapustil Los Angeles, med klubi, ki naj bi imeli največ možnosti, da v svoje vrste zvabijo enega najboljših igralcev lige NBA, pa prednjačita Dallas Luke Dončića in tudi Miami Gorana Dragića (predvsem zaradi dobrega odnosa z Jimmyjem Butlerjem).

Clippersi so se v tej sezoni prebili v konferenčni finale, a nato ostali praznih rok proti Phoenixu, delno tudi zato, ker na zadnjih tekmah zaradi poškodbe ni igral Leonard. Slednji je v Los Angeles prišel iz Toronta, potem ko je z Raptorsi osvojil naslov prvaka. Tudi pri Clippersih so pričakovali, da bodo z njim osvojili šampionske prstane, a so za zdaj ostali praznih rok. 

Dallas na drugi strani sicer že nekaj časa pospešeno išče igralca, ki bi dvignil kvaliteto moštva in razbremenil Dončića, in ta zahtevna naloga, pripeljati vrhunsko okrepitev, čaka novega menedžerja Mavericksov Nica Harrisona in trenerja Jasona Kidda. Kot izpostavljajo ameriški novinarji, so med glavnimi razlogi, da bi Leonard odšel v Dallas, na prvem mestu Dončić, poleg tega pa tudi dovolj možnosti, kar se tiče finančnega vidika ("salary cap space") in dober odnos z menedžerjem Harrisonom, s katerim sta že sodelovala pri podjetju Nike.

Drugo leto zapored sta se v končnici lige NBA merila Dončić in Leonard, v obeh primerih so se napredovanja veselili Clippersi. Letos je bila serija izjemno izenačena (4:3 v zmagah za LA), izkazala sta se oba, Leonard je v povprečju dosegal po 32,1 točke, 7,9 skoka in 4,6 podaje, Dončić pa 35,7 točke, 7,9 skoka in 10,3 podaje na tekmo.

Če bodo Mavsi želeli uresničiti šampionske NBA cilje, nujno potrebujejo še kakšno vrhunsko okrepitev, saj Kristaps Porzingis, na katerega so stavili, za zdaj ni izpolnil pričakovanj. Leonard to brez dvoma je, poleg tega ima Dallas tudi dovolj manevrskega (finančnega) prostora, da bi lahko plačal 36 milijonov ameriških dolarjev, kolikor trenutno zasluži Leonard v Los Angelesu. Združitev Leonarda in Dončića bi bila sanjska rešitev tudi za lastnika moštva Marca Cubana in navijače Dallasa.

Kot poročajo, je ena od možnosti za okrepitev Dallasa tudi Mike Conley, 33-letni branilec Utaha.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BitterTruth
03. 07. 2021 19.36
-1
nikoli in nikdar dallas ne bo sestavil sampionske ekipe, najprej bi se morali znebiti tricetrt ekipe
Erin Straus
03. 07. 2021 15.58
+0
Jaz pa sn mislu da je 77 srbine!
dr21
03. 07. 2021 14.55
+0
Smehovci
03. 07. 2021 14.46
+2
Hahahahahhaha mokre sanje
Styria
03. 07. 2021 14.37
+0
LA je od Leonarda rodno mesto, LA ima boljšo ekipo....Cuban je poslovnež in ni košarkaški strokovnjak, odločitve sprejema s pokerašom, Porzingis je na max. , poškodovan 1/2 sezone in igra povprečno, edino Finley in Hardaway sta solidna..to je vse...Luka podpisi max. za 4 sezone, da se oblikujes, izboljsas pol pa idi v klub kjer ti bodo druzbo delali top igralci :)
rekapaka
03. 07. 2021 13.48
+8
Če Dončić dobi maksimalno pogodbo, Dallas nima dovolj denarja za Leonardovo plačo zato je opcija , da Leonard podaljša s Clippersi, nato pa zamenjava s Porzingisom. V tem primeru bi bilo dovolj. Tega manekena Porzingisa se je v vsakem primeru potrebno znebiti!
IQeS
03. 07. 2021 14.31
-3
Ni potrebe za menjavo Porzingisa. Ne podaljšajo pogodbe z THJ in se menjajo še unih par igralcev (za razliko).
ho?emVšolo
03. 07. 2021 13.37
+4
Texas je davčna oaza.
rossonero.acm
03. 07. 2021 13.32