Košarka

Kerr: Dončić? Ima rešitev za vse in ga je najtežje pokrivati od vseh v ligi

Dallas, 14. 03. 2024 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Dončić v obračunu proti ekipi Golden State Warriors ni rušil novih rekordov in podpisoval novih mejnikov in statistično tudi ni bil to eden boljši večerov v ligi NBA. Ljubljančan je dosegel 21 točk in dodal še tri skoke in devet asistenc, a je igral le pol ure. Zaradi težav s stegensko mišico je dvoboj končal predčasno in je vprašljiv za naslednjo tekmo. Kljub "nerekordnemu" večeru pa se je po tekmi bolj ali manj govorilo zgolj o njem. Z izbranimi besedami je o 25-letnemu Slovencu razpredal tudi strateg gostov Steve Kerr.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za zdaj ni jasno, kako dolgo bo moral zvezdnik Mavericks Luka Dončić počivati in ali se bo lahko pridružil ekipi, ki bo odpotovala na naslednje gostovanje. "O tem bomo govorili po tekmi, ima načeto stegensko mišico. Boljše odgovore bomo imeli v kratkem. Vsaj upam tako," je po lepi zmagi, četrti v nizu, dejal trener Jason Kidd in pohvalil varovance za pristop skozi celo tekmo. 

Luka Dončić vs Golden State
Luka Dončić vs Golden State FOTO: Sofascore.com

"Mislim, da smo razen nekaj slabšega starta kontrolirali celo tekmo. Bili smo dobri v obeh smereh. Fantje se vedno bolje čutijo, vidi se, da so se novinci hitro vklopili v sistem. Naj se ta serija dobrih rezultatov nadaljuje," je še dodal strateg Teksašanov, ki se zaveda, da je pred moštvo ključno obdobje v sezoni. "Zdaj je oziroma bo do konca rednega dela vsaka tekma "kvalifikacijska". Z eno zmago si lahko v končnici, s porazom morda že izven nje. Ekipe so točkovno skupaj, zato bodo odločale malenkosti," je bil prepričan Jason Kidd in besedo predal kolegu s klopi ekipe Golden State Warriors Stevu Kerru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Če želiš zmagati v American Airlines Centru moraš biti pri stvari vseh 48 minut. Mi nismo bili. Oslabljen kader ne sme biti izgovor. Tudi drugi živijo in igrajo nekompletni. Nimam opravičila za slabšo predstavo. Moramo se izboljšati. In to hitro," je bil brez dlake na jeziku trener gostov in kaj kmalu moral odgovarjati na vprašanja, vezana na Luko Dončića. 

Dallas vs Golden State
Dallas vs Golden State FOTO: Sofascore.com

"Kaj je na njem boljše kot v preteklosti? Težko rečem, da je napredoval, saj je bil od prvega dne dominanten. Seveda je sčasoma spoznal nekatere stvari, toda on je od prvega dne pokazal, kdo je in kam lahko seže," je bil slikovit Kerr. "Fant ima rešitev za vsako situacijo na parketu. Odlično bere igro in je najbolj vsestranski igralec, kar jih poznam. Še več, rekel bom, da ga je celo najtežje pokrivati od vseh v ligi."

Steve Kerr
Steve Kerr FOTO: AP

Gafford lovi velikega Chamberlaina

Center Dallasa Daniel Gafford je 10 točkam na tekmi proti Golden Satu dodal kar sedem blokad, iz igre pa je zadel že 33 zaporednih metov. Do absolutnega rekorda Wilta Chamberlaina (35) mu manjkajo še trije zaporedni zadeti meti. "Če mi bo uspelo, super. Nekoliko bom to seveda proslavil, ampak na koncu šteje le to, da skupaj s soigralci zmagujemo," je po tekmi o mejniku dejal Gafford, ki si ga je Dallas zagotovil po menjavi z Washington Wizards.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikica247
14. 03. 2024 15.47
+2
Luka je prepočasen za NBA in tukaj je poanta uspeha. Vsi igrajo eksplozivno brzino, on in Jokič pa lagano z zvijačo do koša. Tak način igre jim ne gre v račun, zato ga ne morejo ustaviti.
coca.eskim
14. 03. 2024 16.30
+2
Luka zna dati take asistence, da nobenemu nič jasno. Ko se razigra je Van Halen košarke.
3tmb
14. 03. 2024 11.08
-2
Kaj se v NBA tudi pokriva v obrambi???
Vorlon
14. 03. 2024 11.17
+10
Pa še kako se igra obramba. To da se ne igra, je samo mit, ki ga porivajo naprej ostareli zvezdniki (in zdajšnji komentatorji na tv), da si večajo svoj ego. resnica pa je, da toliko talenta še nikoli ni bilo v Nba, niti približno.
mareee5
14. 03. 2024 11.48
+2
mikica247
14. 03. 2024 11.50
+3
Obramba nima šans pri takšnem napadu kot je v NBA. To je noro, treba je malo gledati tekme in spremljati zadevo. Mit, da je evropska obramba top in da je v NBA sploh ni je pač neumen. Naj pride Dallas in igra z enim evropskim klubom. za 30 pik jih dol vržejo.
LuxVeritas
14. 03. 2024 12.12
+2
ta mit je veljal v 90 ko je bila conska obramba prepovedana.
sencina
14. 03. 2024 10.34
+8
Donçič Gajser Prevc Oblak ....Legende
obožeobože
14. 03. 2024 10.20
+9
Kerr. kot igralec in trener ...Proffi....Prav nič se ni zmotil!