Košarka

Kerr: Dončića je nemogoče zaustaviti, lahko se ga le omeji

San Francisco, 19. 05. 2022 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan, STA
Komentarji
3

Trener ekipe Golden State Warriors Steve Kerr, ki je zaradi covida-19 izpustil zadnje tri tekme konferenčnega polfinala proti Memphisu, je skupaj s pomočniki skoval odlično taktiko za otvoritveno tekmo konferenčnega finala proti Dallasu. Predvsem pri obrambi na prvem zvezdniku Teksašanov Luku Dončiću je ekipa iz San Francisca odlično opravila posel. Bojevniki so imeli malce več časa za pripravo na dvoboj kot gostje, ob tem pa so se zdeli tudi precej bolj sveži. Druga tekma finalnega obračuna bo v petek prav tako v San Franciscu, tretja pa v nedeljo v Teksasu. Končni zmagovalec obračuna se bo v finalu lige pomeril z zmagovalcem finala vzhodne konference, Bostonom ali Miamijem.

Steve Kerr in Stephen Curry
Steve Kerr in Stephen Curry FOTO: AP

Bojevniki so začeli počasi, a zanesljivo, in si v drugi četrtini priigrali večjo prednost ter ob polčasu povedli s 54:45. Zdelo se je, da ima Luka Dončić težave z bolečo desno ramo, pišejo ameriški mediji, tako da so gostitelji tretjo četrtino dobili s 34:24 in v zadnjo vstopili z 19 točkami naskoka. Dončić je po tekmi sicer dejal, da je res začutil bolečino v rami, vendar je vse v redu. Že v uvodni četrtini je v žaru igre dobil tudi grdo prasko čez obraz od Andrewa Wigginsa. Po tekmi se je slovenski košarkar nasmejan šalil, da bo s to prasko videti robustnejši. Po delnem izidu 8:0 v uvodu zadnje četrtine je bilo jasno, da Dallasu ne bo več uspelo ujeti priključka. Domači so tako v boju na štiri zmage povedli z 1:0. Stephen Curry je 21 točkam dodal 12 skokov in štiri podaje, Jordan Poole in Wiggins sta dosegla vsak po 19 točk, drugi pa se je izkazal tudi pri obrambnih nalogah, saj je skušal zaustaviti Dončića, kar mu je dobro uspelo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Danes je bil Wiggins fantastičen," je po zmagi dejal trener Golden Stata Steve Kerr in dodal, da je slovenskega zvezdnika težko zaustavljati: "Dončić je  v ligi eden izmed igralcev, ki jih je najtežje zaustaviti. Pomembno je, da mu otežimo delo. Res je zelo dober. Pri takšnih izjemnih igralcih skušaš le kar se da omejiti škodo, ki jo naredijo. Wiggins se je tokrat res izkazal." Kerr je prepričan, da bo Dončić na drugi tekmi na svojem prepoznavnem nivoju. "Njega je res težko pokrivati. Ne ustvarjam si iluzij, da bo šlo tako naprej. To je bila šele prva tekma. Dončića je mogoče omejiti, ne da pa se ga zaustaviti," je priznal Kerr in izpostavil ključne dejavnike visoke zmage na prvi tekmi konferenčnega finala. "Zelo me veseli, da smo prepričljivo dobili skok. V prvem polčasu sta Curry in Thompson preveč hitela. Akcije sta želela zaključiti v nekaj sekundah. To je normalno, saj je motiv na začetku konferenčnega finala ogromen. Med odmorom smo se zmenili, da mora žoga bolje krožiti. Srečen sem, da sem znova na klopi, potem ko sem tri tekme spremljal s kavča."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji odlični branilec Chicaga, ki je igral skupaj z Michaelom Jordanom, je prepričan, da bo Dallas v petek na parket prišel močno motiviran in željan maščevanja. "Računam, da bodo leteli po parketu. Pričakujem odličnega Dončića, saj je znan po tem, da je fant za velike stari in da se na najpomembnejših tekmah najbolj izkaže, naslednja pa se zdi že kar ključna v boju za finale lige NBA," je bil brez dlake na jeziku strateg Bojevnikov, ki za drugi obračun ne namerava spreminjati taktike. "In zakaj bi? Zmagovalna taktika se ne menja, imamo pa v rokavu še nekaj rešitev, če bo to potrebno med tekmo. Skrbno smo se pripravili na dvoboj z Dallasom, saj smo se zavedali, da lahko kar traja. Ne pričakujem, da se bo katera izmed ekip v finale uvrstila gladko. Mislim, da bo za to potrebnih najmanj šest tekem."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kidd pričakuje odgovor svojih fantov: Dončić bo v petek boljši

Klayu Thompsonu v prvih dveh četrtinah ni uspelo doseči točke, v drugem polčasu pa je s 15 točkami le našel ritem. Kar sedem igralcev Warriorsov je tekmo končalo z dvomestnim številom točk. To je tretjič, da je Dallas izgubil uvodno tekmo dvoboja v končnici. "A doslej smo vedno našli odgovor," je po porazu izpostavil glavni trener Dallasa Jason Kidd, ki v petek v San Franciscu pričakuje primerno reakcijo svojih varovancev. "Moram priznati, da je Golden State tokrat res igral odlično, in predvsem njim gredo pohvale za odlično igro in posledično visoko zmago. Wiggins je pokrival Dončića po vsem igrišču. Imeli so pripravljene številne različice obrambe, tudi consko so uporabili," je opazil strateg Teksašanov in takoj začel priprave na drugo tekmo. "Pogledal bom posnetek tekme in pripravil analizo. Dončić bo na naslednjih tekmah zagotovo odigral bolje. Soigralcem je omogočil nekaj odprtih metov, a ti niso zadeli. Konec maja ni v Ligi NBA nobene lahke tekme," je povedal trener Dallasa Kidd.

Druga tekma finalnega dvoboja bo v petek prav tako v San Franciscu, tretja pa v nedeljo v Teksasu. Končni zmagovalec obračuna se bo v finalu lige pomeril z zmagovalcem finala vzhodne konference, Bostonom ali Miamijem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

okioki
19. 05. 2022 12.06
-1
Koga pa še zanima Donćič
Ivar The Boneless
19. 05. 2022 12.19
+2
bohinj je zakon
19. 05. 2022 11.37
+1
Naj prvo tekmo zoper Dončića - predajo. So brez šans. Pa, da igramo drugo. Mogoče se jih usmilimo. Mogoče?