Košarka

Kidd: Dončić? Poškodba pete, ki ni nedolžna

Dallas, 03. 02. 2023 06.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
11

Navkljub odsotnosti Luka Dončića, ki je na parketu zaradi poškodbe desne pete preživel le 23 minut, a kljub temu dosegel 31 točk, so košarkarji Dallasa le vknjižili novo zmago v ligi NBA. Pomembno v boju za končnico. Strateg Teksašanov Jason Kidd je bolj kot o zmagi po tekmi govoril o (novi) poškodbi svojega prvega zvezdnika. "Tudi če bi bila tekma še bolj napeta in negotova v končnici, ga ne bi vrnili na parket, saj poškodba pete ni nedolžna."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Špekulacije, koliko bo Luka Dončić tokrat odsoten po poškodbi pete, so še brezpredmetne, saj v taboru Dallasa še niso naredili podrobnejšega pregleda, a po prvih ugotovitvah težave niso povsem nedolžne. "Tudi če bi šlo še za bolj pomembno tekmo, kot je bila ta, in tudi če bi bil izid še bolj negotovo v končnici, ga ne bi vrnil na parket. Ne morem reči, kako hudo je, a ni nedolžno, to lahko rečem," je zbrane novinarje po zmagi proti New Orleansu skušal (po)miriti trener Dallasa Jason Kidd, ki je šele po zagotovitvah, da res ni znano, kako hudo je in koliko časa bo Ljubljančan odsoten, smel govoriti tudi o sami tekmi. 

Videli bomo, kako se bo Luka počutil jutri. Upam, da ni kaj hujšega. A ne glede na rezultat, se Luka ne bi vrnil na parket. Jason Kidd o poškodbi Luka Dončića

Dallas je imel po prvem polčasu še vse krepko v svojih rokah, saj je vodil s kar 70:43, nato pa ob velikem povratku New Orleansa v dokaj napeti končnici celo trepetal za zmago. Sploh, ker je že na začetku nadaljevanja zaradi poškodbe pete igrišče zapustil prvi mož Teksašanov Dončić. "Vedno je neprijetno, ko igralec ostane na tleh. Nikoli ne veš, kako hudo je. Sprva nas je spreletel srh, nato je Luka le vstal in se držal za peto. Vedel sem, da ni nedolžno, saj je tudi njegov izraz na obrazu razkrival bolečino," je o poškodbi Dončića še dejal Kidd. 

Luka Dončić vs New Orleans
Luka Dončić vs New Orleans FOTO: Sofascore.com

"Nikakor ne želim špekulirati, za kaj točno gre in še manj želim govoriti in napovedovati, kako dolgo bo odsoten. Kot sem slišal od zdravniške službe, bodo šele podrobnejši pregledi  v naslednjih dneh razkrili, kako hudo je. Upajmo na najbolje," se je skušal ozreti na košarkarsko dogajanje Kidd, ki je pohvalil svoje varovance za pravi pristop in igro v prvih 24 minutah, nato pa se je v igro gostiteljev prikradlo veliko nedoslednosti, ki bi lahko bile tudi usodne ... 

Luka Dončić je tekmo proti pelikanom zaradi poškodbe pete končal v rani fazi tretje četrtine.
Luka Dončić je tekmo proti pelikanom zaradi poškodbe pete končal v rani fazi tretje četrtine. FOTO: AP

"Trdno smo držali vse konca igre in še posebej rezultata v svojih rokah, nato pa nerazumljivo popustili. Ne bi rad poudarjal, da je takšna nesreča, kot se je zgodila nam ob poškodbi in predčasnem odhodu s parketa našega prvega moža, vselej neprijetna za ekipo, a vem, da takšne stvari pustijo posledice. Fantje so potrebovali nekaj časa, da so se zbrali, medtem pa je New Orleans že dihal za ovratnik," je še opazil Jason Kidd in pozdravil novo zmago v boju za končnico. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Na koncu dneva je pomemben le rezultat, o igri v drugem polčasu pa se bomo s fanti še pogovorili. Tekme si sledijo, sedaj je pred nami Golden State, ki bo po visokem porazu proti Denverju še kako nabrit. Čaka nas serija zahtevnih gostovanj," gleda v prihodnost Kidd, ki bo očitno taktiko za obračun z aktualnimi prvaki koval brez svojega prvega zvezdnika. 

Jason Kidd ne verjame, da bo Luka Dončić nastopil na naslednji tekmi, ko se bo Dallas udaril z aktualnimi prvaki lige NBA.
Jason Kidd ne verjame, da bo Luka Dončić nastopil na naslednji tekmi, ko se bo Dallas udaril z aktualnimi prvaki lige NBA. FOTO: AP

Teksašani v Kaliforniji začenjajo niz petih gostovanj. Na novembrskem dvoboju obeh ekip so bili boljši košarkarji iz Dallasa. "Ob takšnih poškodbah je težko pričakovati, da se bo igralec vrnil na parket že po dnevu ali dveh. Moramo biti potrpežljivi in upati na dobre novice naše zdravniške službe," je druženje z novinarji po zmagi proti pelikanom zaključil Jason Kidd. 

Izid:
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 111:106 (40:22, 30:21, 25:33, 16:30)
(Luka Dončić: 31 točk, 8 skokov, 4 podaje, 2 ukradeni žogi za Dallas v 23  minutah igre)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ummax
03. 02. 2023 15.00
+1
Tole je smola, a res je šel ležerno in hotel preko visokih košarkarjev. Nima toliko odriva, da bi šel čez...ne vem kaj je mislil. No vseeno naj se hitro "pocajta"
zmerni pesimist
03. 02. 2023 12.28
+1
Sam itak ne zmore vse
INAZ
03. 02. 2023 10.00
+5
Smo se veselili nedeljske tekme.
jodr
03. 02. 2023 09.58
-8
To poškodbo pa je staknil zaradi svoje ležernosti čisto po neumnosti.
inside1
03. 02. 2023 09.22
+3
glede na posnetek, bi se lahko reklo skoraj, da je gleženj zvil na notranji strani. Bo pa moral dalje pazit z takimi prebijanji za zabijanje na koš, če bo hotel cel ostajati brez poškodb stopal, ker teh je že kar nekaj sedaj bilo.
inside1
03. 02. 2023 09.19
+9
Se strinjam, fanta bodo skurili, ker nima prave ekipe okoli sebe, vse se preveč nanj stavi. Nazadnje se bodo začele poškodbe vrstiti ena za drugo.....če ne bodo pametni, ne bodo imeli nič veliko od njega več...., peta je kr zapletena...
Vap0
03. 02. 2023 08.33
+4
Lukata bodo prekurili...
Oliguma
03. 02. 2023 08.27
-12
Malo shujšaj..saj vidiš, da kosti ne vzdržijo :-)))
Trippin balls
03. 02. 2023 08.00
-12
Steklarstvo Dončić?
SSKOMENTATOR
03. 02. 2023 08.25
+16
Po vsaki poškodbi veziva, to ni več enako čvrsto in elastično. Mišice lahko utrjuješ in revitaliziraš veziva žal ne. In zato bo poškodb vedno več. Na istem stopalu. In to seveda skrajšuje kariero. Op. in opornice pomagajo, čudežev pa ne naredijo. Žal.
Trippin balls
03. 02. 2023 09.57
-2