Košarka

Kidd: Dončić? Že piše na novo knjigo rekordov

Dallas, 19. 11. 2022 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Strateg Dallasa Jason Kidd je (vnovič) bolj kot o igri svoje ekipe in novi zmagi, moral govoriti o novih presežnikih Luka Dončića. Ljubljančan je bil vnovič centralna figura Teksašanov ob zmagi proti Denverju (127:99). Nekdanji odlični branilec pa skuša netiti evforijo, ki jo ponujajo hvalospevi vseh, ki jih navdušujejo predstave 23-letnega Slovenca v ligi NBA ... "Kje so njegovi limiti. Mislim, da jih ni. Saj vidite, kaj dela iz večera v večer," je ameriškim novinarjem hitel pripovedovati Kidd.

Luka Dončić in Jason Kidd
Luka Dončić in Jason Kidd FOTO: AP

Ekipa Dallas Mavericks je v svoji dvorani premagala Denver Nuggetse s 127:99. Luka Dončić je za zmagovito zasedbo v 35. minutah dosegel petdeseti trojni dvojček v ligi kot drugi najhitrejši doslej za 33 točk, dvanajst skokov in enajst podaj. Običajen dan v njegovi delovni pisarni ... "Lepo, impresivno. Že piše na novo knjige rekordov," je bil prvi komentar trenerja Dallasa Jasona Kidda, ki je v svoji igralski karieri dosegel 107 trojnih dvojčkov. Za 50 trojnih dvojčkov pa je potreboval 649 tekem. Za primerjavo, njegov varovanec Luka Dončić je za takšen dosežek potreboval 278 obračunov.

Nova izjemna predstava Luka Dončića proti Denverju je pomenila, da je slovenski reprezentant še 25. dosegel najmanj 30 točk in hkrati v statistiko tekme vpisal trojnega dvojčka, s čimer se je zavihtel na peto mesto v analih lige za Robertsonom (106), Russellom Westbrookom (48), LeBronom Jamesom (37) in Jamesom Hardnom.

"Kar 'cool' je biti drugi najhitrejši, ki je dosegel 50 trojnih dvojčkov. Oscar je bil prav poseben. To, da si tam takoj za Oscarjem, zgolj dokazuje, kako dober je," je za ESPN še povedal Kidd, ki je vesel, da so pred dnevi sprejeli odločitev in Dončića posadili na tribuno pred tekmo s Houstonom, ki so jo mimogrede Teksašani izgubili, in mu s tem namenili prepotrebni počitek. "Sprejeli smo pravo odločitev. Luka je med bolj obremenjenimi posamezniki tako v naši ekipi kot tudi v celotni ligi. Je še mlad fant in se še razvija. Ne smemo ga preveč obremeniti. Še bodo tekme, na katerih mu bomo ponudili počitek. Glavni del sezone šele prihaja in želimo, da bo tudi takrat svež," je še dejal strateg Dallasa, ki je opazil, da je na tribunah 23-letnega slovenskega čudežnega dečka spremljal tudi oče Saša, ki je bil v družbi predsednika KZS Mateja Erjavca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Lepo je, ko te obiščejo domači. Luka je še mlad fant, prav je, da čuti prisotnost najbližjih tudi, ko je daleč od doma. Mislim, da je bil zaradi prisotnosti očeta dodatno motiviran," je še povedal prvi trener Dallasa, ki se veseli novega obračuna z Denverjem. "Ne vem sicer, če bodo nastopili bolj kompletni, kot so bili nazadnje. Covid protokol jim nagaja. Ne glede na to, v kakšni zasedbi bodo, mi bomo pripravljeni. Lovili bomo novo zmago," gleda naprej Jason Kidd, ki je opazil tudi določen dvig forme. "Morda smo bili pred tednom, dvema v slabšem stanju in se nam je to poznalo tudi na tekmah in rezultatih. Mislim, da se dvigujemo, vračajo se nekateri poškodovani in v prihodnje nam bo lažje," je prepričan Jason Kidd. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić še naprej prvi strelec lige
Dončić še naprej ostaja vodilni strelec lige NBA v tej sezoni s povprečjem 34,4 točke na tekmo. V tej sezoni je odigral 14 tekem, na katerih je vknjižil štiri trojne dvojčke s 30 točkami. S povprečjem 8,1 asistence na tekmo pa je Dončić peti najboljši v ligi. Prav tako je odličen v statistični kategoriji ukradenih žog, s povprečjem dveh ukradenih žog na tekmo v tej sezoni si deli drugo mesto s Dejountejem Murrayjem (Atlanta), na vrh v tej kategoriji je O. G. Aunoby (Toronto) s povprečjem 2,5 ukradene žoge na tekmo.

Dallas vs Denver
Dallas vs Denver FOTO: Sofascore.com
Skupine in izločilni boji SP v nogometu
Skupine in izločilni boji SP v nogometu FOTO: Sofascore.com


  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
19. 11. 2022 11.21
+0
Dajte že nehati z temi presežki. Če ne osvoji lige, so ti presežki čisto nepomembni.
grumf
19. 11. 2022 10.09
-4
bi pa loh te dva gledalca mal ročno zategnla pr čevapih
SproscujocChips
19. 11. 2022 10.04
-7
Uspodej pa lestvica za SP??