Košarka

'Dončić se od Kidda lahko veliko nauči'

New York, 07. 10. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić znova krasi naslovnico ugledne ameriške športne revije Sports Illustrated. V tej se je avtor zadnjega besedila o izjemnem 22-letniku med drugim dotaknil pomembnosti prihoda nekoč odličnega organizatorja igre Jasona Kidda na trenersko klop moštva Dallas Mavericks. "Ko dobite tako edinstveno priložnost sodelovati s tako posebno nadarjenim športnikom, kot je Luka, je preprosto ne smete izpustiti iz rok," pravi eden od najboljših branilcev-strelcev v zgodovini franšize.

Legendarni Jason Kidd se še kako dobro zaveda, kaj pomeni Luka Dončić za Dallas Mavericks. Ne gre le za prvi obraz franšize NBA, temveč tudi za igralca, ki bi lahko ob pomoči nekoč odličnega branilca-strelca različnih NBA moštev, še posebej pa zasedbe iz Dallasa, s katero je Kidd leta 2011 z Dirkom Nowitzkim v glavni vlogi pokoril najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu, še dodatno napredoval.

V zadnji številki ugledne ameriške revije Sports Illustrated njeno naslovnico krasi rahlo nasmejani slovenski košarkarski superzvezdnik, ki je po napornem, a uspešnem reprezentančnem poletju pripravljen na nove izzive onkraj Atlantika. "To bo komaj četrta NBA-sezona za Luko Dončića, ki ima kljub fascinantnim statističnim podatkom še ogromno prostora za napredek," v članku z naslovom 'Učiti se od najboljših' uvodoma zapiše Michael Shapiro, ki v nadaljevanju podrobnejšega preseka učinka prvega zvezdnika Dallasa v njegovih uvodnih treh sezonah pod ameriškimi obroči večkrat izpostavi pomembnost Kiddovega prihoda na trenersko klop nekdanjih NBA prvakov. "Glavna naloga novega trenerja bo nekoliko razbremeniti Luko v napadu, saj bo sezona znova zelo dolga, slovenski megazvezdnik pa ima za seboj vse prej kot normalno poletje. Če bo Kidd uspel uravnotežiti ustrezno minutažo z Lukovim učinkom na parketu, bodo zmagovalci vsi trije - košarkar, trener in posledično celotno moštvo," med drugim v svoji analizi zapišejo pri Sports Illustrated in nadaljujejo: "Ne glede na določene neuspešne predhodne trenerske epizode bo Jason Kidd zagotovo v veliko pomoč Luki Dončiću. Na slednjemu pa je, da poskuša iz vsakega nasveta izvleči največ karseda. Kidd je nenazadnje že izkusil, kako je biti NBA prvak, kar je nedvomno eden od glavnih ciljev Slovenca v prihodnosti."  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ne gre pozabiti, da vodilni možje Dallasa v prihajajoči sezoni 2021/22 veliko upov polagajo v še enega odličnega košarkarja, sicer latvijskega reprezentanta Kristapsa Porzingisa, ki naj bi po številnih težavah s poškodbami vendarle znova našel stare občutke, ki mu bodo v igri z Dončićem in druščino pomagali izkoristiti ves njegov potencial. "Tega se srčno nadejajo vsi na čelu s trenerjem Kiddom, ki je s poletnim obiskom latvijske prestolnice Rige jasno nakazal, kako resno računa na Porzingisove usluge. Nekdanji glavni trener aktualnih prvakov Milwaukee Bucks ne skriva želje, da bi prav zdravi Kristaps v največji možni meri razbremenil Dončića, tu pa so še nekateri drugi posamezniki, ki bodo - če bodo le sledili taktom tandema Dončić-Porzingis - brez večjih težav našli svoj prostor pod soncem. Najpomembnejša bo prava strategija in predvsem sinergija med izstopajočimi posamezniki," še zapišejo pri ugledni športni reviji. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

asdfghjklqwertz
09. 10. 2021 11.24
Upam, da letos ne bo veliko težav s porzingisom, v nasprotnem primeru ga naj odebejo iz kluba, ker to, kar je lansko sezono bilo z njim, je ... če bi jaz bil lastnik kluba, ga več v zdajšnji sezoni ne bi bilo ... Zadnji čas, da se porzingis malo zresni, stisne zobe, pazi nase in sodeluje z vsakim košarkarjem, ker tistih 100 mio, koliko je vredna njegova pogodba, bo še prehitro skuril ...
ervirus
07. 10. 2021 10.12
Me osrečuje sm nisem njihov
sipac21
07. 10. 2021 09.28
Strašljivo kako bo dober.. pri 22h ima za sabo skoraj 10 let pro kariere, vedno delal le z najboljšimi..
265004
07. 10. 2021 09.18
-4
Dej novinar ne pretiravaj...kakšen prvi obraz lige NBA je Luka?Ni prišel še čez prvi krog končnice ,on je pa prvi obraz lige?Dej ne nabiji...Nihče ne oporeka Luku vse kar je dosegel in da v prihodnosti mogoče to bo postal,ampak najprej naj se začne obnašati rangu primerno in bo še bolj spoštovan s strani nasprotnih igralcev in sodnikov....Želim mu pa vse dobro in čimveč zmag...Tipični Slovenski novinarji in nakladanje...
Ni nam vseeno
07. 10. 2021 21.29
Že za druge kaj šele za 22 letnika se je kljub vsemu težko dopadljivo obnašati vsem, še posebej, komu ni povšeči njegov vpliv na vijače, igro in medije. Spoštovanje s strani nasprotnih igralcev in sodnikov po moje ne bo dosegel z lezenjem v rit, ampak je prav , da na sodniške napake opozori pa četudi ga bo to kdaj kaj stalo. Spoštovanje je imel že takrat, ko ga je v krstni sezoni James namerno podrl...pa ni bil edini, ki ga je nevoščljivost vrgla iz tira. Slovenski novinarji in tudi mi radi pretiravamo, kako je dober vsaj v tolikšni meri, kot mu to drugi neopravičeno oporekajo. Zame je najbolj iskrena izjava nekega ameriškega strokovnjaka okoli končane krstne sezone, da verjetno ni med desetimi najboljšimi igralci lige. Ko pa so ga vprašali, če bi ga pa imel v svojem moštvu, za katerega igralca lige bi ga zamenjal, je dejal, da za nikogar.
Novorazodetje
07. 10. 2021 08.29
+4
Bravo Luka! Še dolgo tako naprej. Tudi po njegovi zaslugi svet ve za Slovenijo in da imamo odlične športnike. No, saj tudi Ivan poskrbi za promocijo Slovenije, vendar v slabem pomenu.
cekinar
07. 10. 2021 09.20
+3
Kateri albanec pa bi poskrbel kaj za slovenijo?edini ,ki ga poznam je naš kebapči Shefqet Krasniqi ..ima odličen burek in sočen kebap.pa zastonj kepico sladoleda dobiš pri vecji pirciji.
ervirus
07. 10. 2021 10.11
Strunjan
07. 10. 2021 08.03
+4