Košarka

Kidd o Dončiću: Na svetu ni dovolj velikega odra zanj

Boston, 14. 03. 2022 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na večer, ko so Kelti upokojili dres s številko 5 Kevina Garnetta, je Luka Dončić dosegel 26 točk ter osem skokov in podaj, Dallas pa je v napeti končnici, tudi s "podpisom" 23-letnega Ljubljančana, dosegel pomembno zmago v boju za čim višjo uvrstitev po koncu rednega dela lige NBA in zanesljivo uvrstitev v končnico. Dallas zdaj na zahodu za pol tekme zaostaja za četrtouvrščeno ekipo Utah Jazz.

Luka Dončić in Jason Kidd
Luka Dončić in Jason Kidd FOTO: AP

V Bostonu je spet blestel Luka Dončić, ki je Dallas popeljal do zmage s 95:92 v TD Gardnu, s katero so gosti prekinili niz šestih zaporednih uspehov Keltov. Čeprav je v prvem polčasu zapustil igrišče zaradi težav s stegensko mišico, je bil mož odločitve pri vseh ključnih potezah Dallasa. 

Luka Dončić, ki je imel med tekmo težave s stegensko mišico, je v 38 minutah igre zbral 26 točk, osem skokov in prav toliko podaj.

Zadel je tudi trojko za izenačenje 1:21 minute pred koncem. Odločilni koš je dosegel Spencer Dinwiddie devet sekund pred koncem. "Zelo me je zategovalo. Pristal sem po skoku, imel sem krč, ki se je razširil na celotno nogo," je dejal Dončić o težavah v prvem polčasu. Po vrnitvi na parket sredi druge četrtine peti strelec lige NBA s povprečjem 28,1 točke ni imel več nobenih težav. "Prodrl sem proti obroču, Dinwiddie je bil odkrit. To je bil najboljši možen met, seveda mu zaupam in to nam je prineslo zmago," je 23-letni Slovenec razlagal potek zadnjega napada za Dallas v Bostonu.  "Vedel sem, da bo ugovor uspešen, pravilo je, da če se roke igralca dotakneš po izmetu, to ni prekršek," je Dončić še opisal ključen dogodek v izdihljaju tekme v TD Gardnu. "Tudi v prvem polčasu nismo igrali slabo, le zadevali nismo, čeprav smo imeli dobre, nebranjene mete," je komentiral igro svoje ekipe proti močnemu Bostonu Luka Dončić. "V drugem polčasu pa smo predvsem strnili vrste v obrambi," je dodal.

Statistika Luke Dončića proti Bsotonu
Statistika Luke Dončića proti Bsotonu FOTO: Sofascore.com

Kidd: Luka ima res rad košarko
"Mislim, da na uvodu le še ni bil dobro ogret, niso se zbudili še vsi njegovi deli telesa. Mislim, da v drugem delu ni imel nobenih težav," je o težavah Dončića dejal glavni trener Jason Kidd. "Res ima rad košarko, rad ima oder. Na svetu ni dovolj velikega odra zanj. Spet je opravil izjemno delo in ekipo pripeljal v položaj za zmago," je svojega varovanca še pohvalil Kidd.

Skupno je slovenski zvezdnik na večer, ko so Kelti upokojili dres s številko 5 Kevina Garnetta, dosegel 26 točk ter osem skokov in podaj. Dallas zdaj na zahodu za pol tekme zaostaja za četrtouvrščeno ekipo Utah Jazz.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

športnik66
14. 03. 2022 17.21
+4
Luka = kralj košarke! Res ponosni nanj.
Ni nam vseeno
14. 03. 2022 14.28
+1
Sicer pa če mu bodo sodniki piskali vsak prekršek nad njim mu trojk niti ne bo treba več metati
Ni nam vseeno
14. 03. 2022 14.27
+5
Z včerajšnjo "high five " nedosojeno osebno Dončiču, bi že moralo biti jasno, zakaj se Luka toliko pritožuje nad sodniki...Fant pozna pravila.
jezenslovenec
14. 03. 2022 11.09
+10
Sodniki ne marajo našega Luka, še posebno ne temnopolti sodniki. Črni igralci se veliko več kregajo s sodniki kot Luka, pa ne dobijo tehnične, Luka pa samo odpre usta in že ima tehnično. Luka ne pusti se jim.
09ZarMan10
14. 03. 2022 10.31
+20
Če si nereden gledalec in bežen poznavalec Luke in Dallasa si ob videnem imel občutek, da je fant iz drugega planeta. Če pa zadevo spremljaš malo bolj podrobno veš, da je to bila le ena od premnogih uspešnih tekem Luke, sama po sebi zanj "nič posebnega". Že tisoč krat videna predstava. Na tako visoke standarde nas je v zadnjih letih razvadil. Na koncu še en krat več ugotoviš, da je enostavno fantastičen, predvsem v svojem razmišljanju in občutku. Njegova igra je tako vsestranska in na trenutke "stihijska", da ga je skoraj nemogoče zaustaviti...
nitiniti
14. 03. 2022 10.21
-3
to je trener, ne pa naši "strokovnjaki", ki so ga kar naprej kritizirali, saj ni čudno, da je padel v krizo, kratkotrajno k sreči, ker se je vrnil v zda
Amasakul
14. 03. 2022 09.42
+10
Ko namažemo - zmažemo !
Primius
14. 03. 2022 09.36
+5
Luka je res dober, sem gledal tekmo, ampak ga se caka veliko dela v obrambi, kar bo stelo v koncnici. Sicer pa kapo dol. Mlatijo ga pa tudi na polno, sodniki pa nic.
royayers
14. 03. 2022 09.59
+8
Ivar The Boneless
14. 03. 2022 09.34
+8
Kid je izjemen trener. Luka izjemen igralec. Ta ekipa gre lahko daleč. Če ne letos pa kmalu. Luka ne rabi druge zvezde zraven sebe, saj vse role playerje naredi boljše.
Barni3
14. 03. 2022 08.58
+18
Uglavnem kdor se pritozuje nad lukovim metom naj si pogleda kako tekmo...ce bi bil luka temnopolt bi mel vsaj 15% boljsi odstotek meta iz igre...ker kolkor je nad njim nepiskanih prekrskov je ze mal smesno...drgav pa samo gasa...kemija v ekipi je tko da koncnica ne bi smela biti vprasljiva