Košarka

Okužbe tudi pri Bucksih, Barkley svari: Sezone ni mogoče zaključiti

New York, Milwaukee, 06. 07. 2020 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodilna ekipa lige NBA, Milwaukee Bucks, je zadnja na vedno daljšem seznamu tistih, ki so morale zaradi potrjenih okužb zapreti klubske vadbene centre. Legendarni Charles Barkley pred začetkom dogajanja v "mehurčku" zabaviščnega parka Walt Disney World meni, da bo sezono po trenutnih načrtih nemogoče zaključiti.

Goran Dragić (levo) ob Milwaukeejevem organizatorju igre Donteju DiVincenzu
Goran Dragić (levo) ob Milwaukeejevem organizatorju igre Donteju DiVincenzu FOTO: AP

ESPN je poročal, da je po testiranju ekipe in ostalih zaposlenih, povezanih z dnevnim dogajanjem v moštvu Milwaukee Bucks, vodilna ekipa lige NBA zaprla klubski vadbeni center. Teste so opravili v petek, ni pa jasno, koliko okužb so potrdili. Do odhoda na Florido, kamor naj bi se podali v četrtek, ekipa ne bo trenirala. Vadbo bodo Jeleni nadaljevali na Floridi, kjer se bodo najboljše ekipe rednega dela zbrale pred nadaljevanjem sezone v zabaviščnem parku Walt Disney World blizu Orlanda.

Bucksi so do marčevske prekinitve zbrali 53 zmag in 12 porazov ter tako kot lani držali vodilni položaj v ligi. Ekipa, ki ji poveljuje grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo, bo poleti spet naskakovala prvi naslov po letu 1971. Za zaprtje klubskih prostorov so se v zadnjih dneh odločili tudi pri ekipi Miami Heat, za katero igra legendarni kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić, pa tudi v vrstah Los Angeles Clippersov in Denver Nuggetsov, katerih član je še en član zlate slovenske generacije Vlatko Čančar.

Barkley: To je noro
Pred nadaljevanjem sezone, zadnji postavljeni datum je 30. julij, je nekdanji zvezdnik Phoenix Sunsov in Houston Rocketsov ter znani televizijski komentator Charles Barkley dejal, da se mu zdi "nemogoče", da tudi v skrbno varovanem "mehurčku" na Floridi ne bi prišlo do izbruha okužb, kakršnim so v Združenih državah Amerike priča v zadnjih tednih.

"Ne morem si niti zamisliti, da bodo morali biti igralci tri mesece zbrani na enem mestu in da ne bo nobenega izbruha. To je nemogoče," je za podkast The Steam Room v družbi novinarja Ernieja Johnsona dejal Barkley. "Ne verjamem, da obstaja kakršna koli možnost za zaključek sezone. To boli, ker bo veliko ljudi izgubilo službe, njihova profesionalna prihodnost bo utrpela velik udarec. Okužbe naraščajo zelo hitro. Florida je v tem trenutku ena od točk na planetu, ki je najbolj na udaru koronavirusa, odločili pa so se, da bodo tekmovanje organizirali tam. To je noro." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

COVID21
06. 07. 2020 11.08
+5
Ce so takšni paničarji tam čez lužo, potem pa naj črtajo tudi celotno prihodnjo sezono. Ta virus ali kar koli že je bo ostal z nami 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
Ramloc223
06. 07. 2020 11.00
+10
Ce se da to urediti z nogometom na stari celini bi se po moje dalo tudi z kosarko v nba. Bolj me pa skrbi, da ni to zanalasc sprocesirano s strani kosarkarjev! Nekateri zelijo prekiniti sezono zaradi protestov in to jim je sedaj opcija! Ko bo nekdo znotraj mehurca okuzen bo zadeva koncana na zalost!