Košarka

Kobe ostro nad Hardena, Harden pa odgovarja: Morda ima celo prav

Houston, 05. 02. 2019 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kobe Bryant, nekdaj izjemen košarkar, danes pa strokovni gost raznih pogovornih oddaj o ligi NBA, je v nedavnem pogovoru za ESPN-ov The Jump kritiziral stil igre Jamesa Hardena v dresu Houston Rockets.

Bryant in Harden še iz časov, ko sta se borila eden proti drugemu.
Bryant in Harden še iz časov, ko sta se borila eden proti drugemu. FOTO: AP

Harden v tej sezoni ob številnih poškodbah nosilcev igre pri Raketah beleži izjemno točkovno statistiko. Povprečno je na 50 odigranih tekmah te sezone vknjižil 36,5 točk na tekmo, še posebej dobro pa igra v koledarskem letu 2019. Na zadnjih desetih ligaških tekmah je namreč pri povprečju 43,3 točke na tekmo. "Na veliko načinov lahko popelješ svojo ekipo do zmag. Nisem ravno navijač njegovega načina," je o Hardenu povedal Kobe Bryant. "Mislim, da ti tak stil igre ne prinese šampionskega prstana," je povedal legenda severnoameriške košarke. Kasneje je sicer pohvalil Hardena, ki je trenutno jeziček na tehtnici ob zmagah Raket. "Storiti moraš vse, da obdržiš ekipo nad gladino vode. Moraš narediti kar koli, da zmagaš in trenutno mu to uspeva," je vendarle pohvalil učinek prvega strelca lige NBA v tej sezoni.

Harden si je po zadnji tekmi v Phoenixu, kjer je vknjižil 44 točk z metom iz igre (15/26), vzel čas in Bryantu odgovoril. "Moram biti veliko pri žogi, saj imamo trenutno precej poškodovanih igralcev. Ko bomo imeli na voljo Chrisa Paula v popolnem pogonu in ko se vrne Eric Gordon, bomo imeli več možnosti in več fantov, ki lahko prevladujejo. Trenutno ima Kobe morda celo prav, toda to je zato, ker ne igramo v popolni zasedbi," je kritiko enega najboljših košarkarjev vseh časov lepo sprejel Harden. Houston je na zadnji tekmi v Arizoni rotiral le osem igralcev, od tega pa je Nene Hilario odigral samo 13 minut.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bojan-F
06. 02. 2019 08.22
-2
Po Tavcar Sergiotu se Bryant Kobe ...
Hachi
05. 02. 2019 18.57
+12
Houston ni variante, da pripelje kaksnega igralca, ki kaj pametnega pomeni, ker nihce ne bo zelel priti zato, da bo Hardnu celo tekmo zogo podajal. Ta ekipa mi je postala se bolj bedna, kot je bil pred tem Oklahoma.