Košarka

Kokoškov sedel na klop Srbije: Pri meni uspeh vedno pripade igralcem

Beograd, 20. 11. 2019 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbski košarkarski strokovnjak Igor Kokoškov, ki je s Slovenijo leta 2017 osvojil naslov evropskega prvaka, je prevzel vodenje srbske članske reprezentance. Ob imenovanju je dejal, da je izjemno počaščen, da so mu v zvezi izkazali zaupanje.

Kokoškov (s pokalom) je bil eden od tvorcev zgodovinskega uspeha slovenske reprezentance na EuroBasketu 2017.
Kokoškov (s pokalom) je bil eden od tvorcev zgodovinskega uspeha slovenske reprezentance na EuroBasketu 2017. FOTO: AP

"Imenovanje za srbskega selektorja moji družini in meni predstavlja veliko čast. Vesel sem, da bom v prihodnosti vodil srbsko košarkarsko reprezentanco. Igralci, s katerimi sem do zdaj delal, vedo, da pri meni uspeh vedno pripade igralcem, odgovornost pa prevzema trener," je ob predstavitvi dejal Igor Kokoškov, iz čigar besed bi lahko kakšen nauk potegnil marsikateri trener oziroma selektor.

Srbski strokovnjak je dodal, da se ta služba, ker gre za reprezentanco Srbije, ne more primerjati z nobenim športnim izzivom do zdaj. Kokoškov je počaščen, da so mu na zvezi zaupali vodenje reprezentance, ter se zaveda odgovornosti in pričakovanj javnosti, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Porazna sezona na klopi Phoenix Sunsov
Sedeminštiridesetletni Kokoškov, pomočnik trenerja Sacramento Kings v severnoameriški ligi NBA, bo reprezentanco najprej vodil v kvalifikacijah za olimpijske igre 2020 v Tokiu, kjer bo z "orli" med možnimi nasprotniki Slovencev. Kokoškov je na reprezentančni ravni vodil Slovenijo in Gruzijo. V ligi NBA je leta 2004 postal prvi neameriški pomočnik trenerja, ko je dobil delo v Detroit Pistonsih. Lansko sezono je vodil ekipo Phoenix Sunsih, pri katerem je bil prav tako prvi neameriški glavni trener, a se je v zgodovino vpisal tudi kot eden najbolj neuspešnih.

Sonca so z 19 zmagami in 63 porazi zabeležila najslabši izkupiček od otvoritvene sezone 1968/69, čeprav so lahko računala na prvi izbor na naboru 2018, ki so ga porabili za prihod DeAndreja Aytona, kljub nekaterim govoricam, da bo spet združil moči s Kokoškovom, pa je Luka Dončića izbrala ekipa Atlanta Hawks. Po koncu sodelovanja z ekipo iz Arizone je Kokoškov službo hitro našel v kalifornijskem Sacramentu, kjer je generalni direktor legendarni srbski košarkar Vlade Divac.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
21. 11. 2019 07.33
Vetrnica5
20. 11. 2019 16.42
+3
Vsaka mu cast kar je naredil za Slovenijo na EP. Odlicen trener. Toda bodimo realni. Imeli smo Doncica in Dragica. Ce bo isto ponovil pri Srbih se pac motim.
SenecaLucius
20. 11. 2019 16.31
+6
Igor, kamor koli greš, v naših srcih boš vedno lepo zapisan! Če pa se kdaj pojavi poleg Luke še kakšen vrhunski igralec pa upam, da spet prideš k nam in osvojimo še kakšno medaljo!
barjan?ek1
20. 11. 2019 16.00
+8
Vso srečo na klopi Srbije želim