Košarka

Konec tudi za ligo Aba, prvaka ne bo

Beograd, 27. 05. 2020 19.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je košarkarska Evroliga končala svoje tekmovanje, se je pričakovano za isti korak odločila tudi liga Aba. Klubi so v sred ona videokonferenci izglasovali, da se zaradi pandemije novega koronavirusa tekmovanje dokončno prekine, rezultati do prekinitve pa razveljavijo. Sezona 2019/2020 tako ne bo imela prvaka.

Tudi izpadel ni nihče, v naslednji sezoni bo imela liga dva člana več, saj so jo razširili na 14 klubov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Za dokončno prekinitev lige so se zavzemali tudi vsi slovenski klubi; Cedevita Olimpija, Primorska in Krka v ligi Aba ter Helios in Rogaška v ligi Aba 2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodstvo Lige ABA je tekmovanje v sezoni 2019/20 prekinilo 12. marca. Navkljub dejstvu, da se razmere v zvezi s pandemijo koronavirusa v regiji umirjajo, pa je skupščina tekmovanja, na kateri so sodelovali predstavniki klubov in vodstvo Lige ABA, odločila, da je sezone 2019/20 dokončno konec. Prvaka v sezoni 2019/20 ne bo, obenem pa tudi končni vrstni red klubov na lestvici ne bo določen. V prihajajoči tekmovalni sezoni 2020/21 bo v Ligi ABA zaigralo 14 moštev. V prvo ligo se bosta namreč iz Lige ABA 2 preselila Borac iz Čačka in Split, ki sta ob prekinitvi tekmovanja zasedala prvo in drugo mesto na lestvici drugorazrednega regionalnega tekmovanja. Obenem je vodstvo Lige ABA zagotovilo, da bo v najkrajšem možnem času opravilo pogovore z vodstvom Evrolige, in skušalo zagotoviti najboljši možen status klubom, ki nastopajo v regionalnem tekmovanju.

"Skupščina je tokrat trajala dolgih sedem ur, bilo pa je polno razprav in diskusij. Klubi so pokazali resnost in rešili veliko pravnih težav, ki so na nek način blokirale delo lige," je dejal Davor Užbinec, direktor ekipe Cedevita Olimpija.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hirajem
27. 05. 2020 21.51
-3
Uh kaksna strasna skoda. Pa to aba ligo razen igralcev samih in njihovih druzin noben ne gleda cec