Košarka

Olimpija vstala od mrtvih in slavila v Las Palmasu

Las Palmas, 19. 10. 2021 19.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije so v prvem krogu Eurocupa prišli do krvavo prislužene zmage proti Gran Canarii, ki je večji del tekme vodila, v prvi četrtini tudi že za 16 točk. Na koncu je bilo po pravi drami 79:77 v korist zmajev. Jacob Pullen je dosegel 27 točk, Jaka Blažič jih je dodal 18, ob tem pa zbral tudi osem skokov.

Ljubljančani so do zmage prišli kljub precejšnjih nihanjem v igri in kar 21 izgubljenim žogam. V prvi četrtini so že zaostajali s 14:30, ob koncu tretjega dela igre in na začetku zadnjega pa so si privoščili petminutni strelski mrk, ki so ga domači izkoristili za delni izid 10:1 in vodstvo 65:63.

A za razliko od zadnjih dveh tekem v regionalnem tekmovanju so varovanci trenerja Jurice Golemca odločno odigrali končnico. Zaostanek 72:77 slabi dve minuti do konca so nadoknadili z borbeno igro in trojko prvega strelca tekme Jacoba Pullena (27 točk, trojke 6:9) 42 sekund pred koncem tekme.

Melvin Ejim je z dvema prostima metoma 25 sekund pred koncem povedel Cedevito Olimpijo v vodstvo z 79:77. V zadnjih sekundah pa znova ni manjkalo drame. Ljubljančani so po nepotrebnem zapravili zadnji napad, tako da so imeli Španci priložnost za zmago ali podaljšek, vendar je AJ Slaughter zgrešil trojko, Dylan Ennis pa odbojkarski poskus izpod koša v zadnji sekundi.

"Čestitke fantom. Pokazali smo pravi karakter, potem ko smo prišli sem po dveh porazih. Morali smo pokazati dobro obrambo, v drugem polčasu smo jim dovolili 29 točk. Igralci so garali in zasluženo smo zmagali. Tudi po porazih moramo iti naprej in to smo pokazali. Fantje zares dobro trenirajo in srečen sem, ker se je delo izplačalo," je bil po zmagi presrečen trener zmajev Jurica Golemac. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ljubljančani nastopajo v skupini B in imajo pred seboj še sedemnajst tekem rednega dela do začetka aprila 2022. Nato bo osem najboljših ekip iz vsake skupine napredovalo v izločilne boje na eno tekmo vse do končnega zmagovalca, ki si bo v naslednji sezoni zagotovil udeležbo v evroligi.

Cedevito Olimpijo naslednja tekma čaka v sredo, 27. oktobra proti francoskemu predstavniku Bourg en Bresse, v njeni skupini pa so še Valencia, Promitheas Patras, Budućnost, Virtus Bologna, Ratiopharm Ulm, Bursaspor in Reyer Venezia.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
20. 10. 2021 09.47
+3
Bravo, to zmago je Olimpija krvavo potrebovala in si jo je tudi prigarala, bravo.