Košarka

Olimpija z drugo zaporedno stotico zmlela Promitheas

Patras, 16. 12. 2020 18.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
3

Košarkarji Cedevite Olimpije so v zadnjem krogu Eurocupa v grškem Patrasu brez težav ugnali domači Promitheas. Bilo je 69:105. Odločila je tretja četrtina, ki so jo zmaji dobili za kar 20 točk (37:17). Najboljši strelec je bil znova Jaka Blažič, dosegel je 18 točk.

Jaka Blažič še naprej blesti.
Jaka Blažič še naprej blesti. FOTO: Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so se prejšnji teden z domačo zmago proti Promitheasu Patrasu uvrstili v drugi del evropskega pokala, zdaj pa so Grke premagali tudi v njihovi dvorani in si s tem zagotovili najmanj tretje mesto v skupini. Do točk so prišli precej bolj prepričljivo kot v Ljubljani, kjer so slabo odigrali prvi polčas. Tokrat so povsem nadigrali oslabljene Grke, ki so kar precej časa igrali z zelo mlado postavo. Najbrž tudi zaradi tega, ker možnosti za napredovanje niso več imeli.

Ljubljančani, ki so zabeležili tudi rekordno visoko zmago v letošnjem tekmovanju, so hitro prišli do zanesljive prednosti, ob koncu prve četrtine sicer dovolili gostiteljem, da se približajo, ob polčasu je bila njihova prednost 11 točk. Razlika je v tretji četrtini le še naraščala, ljubljanska ekipa je blestela v napadu. Ob tretjem odmoru je prednost znašala že 31 točk, tako da je bil zadnji del, v katerem so priložnost za igro dobili tudi mlajši ljubljanski igralci, le formalnost.

Jurica Golemac je v zadnji četrtini ob visoki prednosti priložnost namenil tudi košarkarjem, ki je običajno niso deležni. Na parket sta tako stopila tudi nadarjena Luka Ščuka in Dan Duščak. Prav vsi v taboru Ljubljančanov so se vpisali med strelce, od tega je bilo pet košarkarjev dvomestnih. Najboljši Jaka Blažič je prispeval 18 točk, Kendrick Perry jih je dodal 14, eno manj pa sta dosegla  Edo Murić in Mikael Hopkins.

Statistika tekme Promitheas - Cedevita Olimpija
Statistika tekme Promitheas - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

"Nismo pričakovali tako lahke tekme, čeprav smo vedeli, da Promitheas več nima možnosti za uvrstitev v drugi del evropskega pokala. Tekmeci so priložnost za igro namenili svojim mlajšim košarkarjem, kar je bil razlog za takšno zmago. Mi v tem trenutku še čakamo na razplet tekme med Dolomiti Energio Trentom in Herbalife Gran Canario, ki bo odločala o naši končni uvrstitvi na lestvici," je tik po koncu tekme za klubsko spletno stran povedal kapetan Blažič.

Drugi del oziroma Top 16 se bo začel 13. januarja in končal sredi marca. Ekipe bodo razdeljene v štiri štiričlanske skupine, v četrtfinale na dve zmagi pa bosta napredovali po dve najboljši iz vsake skupine.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PotPuffer
16. 12. 2020 21.53
+3
Se grem stavit da bi v primeru, če bi sedaj odprli dvorane za obiskovalce bi karte pošle v parih urah, dvorana bi bila nabito polna do zadnjega sedeža kot pred leti proti EFESu in Panathinaikosu
HUSO BOSS
16. 12. 2020 20.39
+12
UPAM SAMO, DA NE POKLEKNEJO, KO BO ŠLO ZARES!? DRUGAČE PA SVAKA ČAST! TAKE OLIMPIJE NI BILO ŽE LETA IN LETA!!
pepi bolcev
16. 12. 2020 19.58
+13
To vedno bolj zgleda podobno kosarki. Res skoda, da so tribune prazne...