Košarka

Real ostaja stoodstoten: V WiZink Centru po napeti končni padel Himki

Madird, Podgorica, Pirej, Carigrad, 15. 11. 2018 23.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni prvaki Evrolige, košarkarji madridskega Reala, so v sedmem krogu najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini v domači dvorani gostili zasedbo Himkija. Zmaga pa je po napeti končnici ostala doma, saj so Madridčani slavili z 79:74. Za zmagovalce je Anthony Randolph prispeval 9 točk, Klemen Prepelić pa se v minuti igre ni vpisal med strelce.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme 7. kroga Evrolige: Olympiakos Pirej - Fenerbahče
    02:06
    Vrhunci tekme 7. kroga Evrolige: Olympiakos Pirej - Fenerbahče
  • Vrhunci tekme 7. kroga Evrolige: Budućnost - Baskonia
    01:43
    Vrhunci tekme 7. kroga Evrolige: Budućnost - Baskonia
Anthony Randoplh je tudi tokrat tekmo začel v udarni peterki.
Anthony Randoplh je tudi tokrat tekmo začel v udarni peterki. FOTO: AP

Aktualni prvaki Evrolige, košarkarji madridskega Reala, so želeli tudi po sedmih krogih ostati neporaženi in na vrhu razpredelnice. V sedmem krogu pa jih je čakal zahteven preizkus, saj so se pred domačimi navijači pomerili z moskovskim Himkijem, ki sicer v letošnji sezoni še ni v takšni formi, s katero so se v lanski sezoni uvrstili tudi v izločilne boje najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na stari celini. Moštvo iz predmestja Moskve je namreč v letošnji sezoni v Evroligi zabeležilo kar pet porazov in zgolj eno zmago na uvodnih šestih tekmah. Obračun v Madridu je bil sicer izjemno napet in predvsem zelo nervozen, zaradi tega smo videli tudi veliko prekinitev. Prva četrtina je sicer pripadla domačinom, ki so po uvodnih desetih minutah vodili 19:12. V drugi so se ruski podprvaki nekajkrat nevarno približali, a so varovanci Pabla Lasa vselej našli, da so ostali na 'varni' razdali, a tekma še zdaleč ni bila odločena. Na polčas so domačini odšli s prednostjo šestih točk (41:35), potem ko je ob zvoku sirene zadel Gabriel Deck. V prvem polčasu sta na parket stopila tudi dva člana zlate slovenske reprezentance. Anthony Randolph je zbral 4 točke in 5 skokov, Klemen Prepelić, ki je odigral zgolj eno minuto v prvem polčasu, pa se ni vpisal med strelce. Pri domačinih sicer ni nihče pretirano izstopal, v prvem delu igre je tako največ točk, in sicer osem, dosegel Fabien Causer. Pri gostujoči zasedbi pa je bil najbolj razpoložen Malcolm Thomas

TEKMA

Tretjo četrtino so bolje začeli domačini, ki so povedli z delnim izidom 5:0 prvič povedli z dvomestnim številom točk, a se gostje niso predajali in z najboljšo četrtino na tekmi, katero so dobili z 20:15, v zadnjih deset minut igre vstopili zgolj s točko zaostanka za aktualnimi evropskimi prvaki. Real je nato v zadnjih četrtini bistveno popravil igro in tri minute pred koncem znova vodil z desetimi točkami prednosti, a to še naprej ni bilo dovolj, da bi strli žilave Moskovčane, ki so se manj kot 30 sekund pred koncem tekme približali na vsega štiri točke zaostanka. Pričelo se je nervozno izvajanje prostih metov, saj so gostujoči košarkarji vsak napad Reala takoj prekinili z osebno napako. Domačini so uspešno prestali preizkus in legendi kluba Sergiu Llullu za rojstni dan prigarali zmago. Na koncu je bilo 79:74 za Real. Randolph je tekmo končal z 9 točkami in 6 skoki, Prepelić se med strelce ni vpisal. Real je tako vknjižil še sedmo zaporedno zmago v Evroligi. Pri domačinih je sicer s 15. točkami izstopal Jaycee Caroll. V gostujočem taboru pa sta Tony Crocker in Anthony Gill prispevala po 16 točk. 

KONEC TEKME

Prva zmaga za Budućnost
V sedmem krogu najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja pa so do prve zmage prišli igralci Bodućnosti, katere vodi nekdanji strateg ljubljanske Olimpije in novomeške Krke, Aleksandar Džikić. Košarkarji iz Podgorice so niz šestih zaporednih porazov prekinili proti moštvu Baskonije, ki je ob dveh zmagah utrpela še peti poraz. Pri domačinih je najbolj izstopal Edwin Jackson, ki je dosegel 24 točk. Zelo razpoložena sta bila tudi Earl Clark z 20 in Danilo Nikolić z 18 točkami. Nekdanji slovenski reprezentant Alen Omić tokrat ni bil pri metu, saj je v slabih 10 minutah igre prispeval zgolj dve točki.

TEKMA

Evroliga, 7. krog:
Darussafaka Tefken - AX Armani Exchange Olimpia Milano 92:98

Budućnost Podgorica - Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz 99:84

Olympiakos Pirej - Fenerbahče Carigrad 72:73

Real Madrid - Himki Moskva 79:74

LESTVICA
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.