Košarka

Selektor Sekulić izbral dvanajsterico košarkarjev za Kijev

Ljubljana, 10. 02. 2021 13.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred slovensko moško člansko košarkarsko reprezentanco je še zadnji cikel kvalifikacij za EuroBasket 2022. V "mehurčku" v Kijevu se bo bodo Slovenci 18. februarja pomerili z Madžari, dva dni kasneje še z Ukrajinci (prenos obeh tekem na Kanalu A in VOYO). Selektor Aleksander Sekulić je razkril seznam dvanajsterice reprezentantov, ki se bo v ponedeljek zbrala v Kijevu.

V primerjavi z novembrskim ciklom, ko je bilo v ljubljanskem mehurčku 15 igralcev, bo v Kijev odpotovala dvanajsterica reprezentantov. Na seznamu so Jaka Blažič, Alen Hodžić, Žiga Dimec, Edo Murić, Luka Rupnik (vsi Cedevita Olimpija), Gregor Glas (Dynamic, Srbija), Gregor Hrovat (Cholet, Francija), Jan Kosi, Luka Lapornik (oba Krka), Jurij Macura (FMP Beograd, Srbija), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Jan Špan (Delteco Gipuzkoa, Španija), so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

V strokovnem štabu bosta ob Daliborju Damjanoviću pomočnika selektorja Aleksandra Sekulića še Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak, ki sta bila zadnji kvalifikacijski cikel primorana izpustiti. Pred odhodom v Ukrajino po protokolih FIBA člane reprezentančne odprave v soboto čaka še drugo PCR-testiranje na covid-19. Del reprezentance, ki potuje iz Slovenije, se bo na pot podal v nedeljskih popoldanskih urah, v Kijevu bodo prvi trening opravili v ponedeljkovih večernih urah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sekulić je v okviru novembrskih kvalifikacij za EP prvič kot selektor vodil reprezentanco in zabeležil dve zmagi, v dvorani Stožice so Slovenci s 84:73 najprej premagali Ukrajinec ter nato s 77:64 še Avstrijce. Z novima dvema zmagama so si Slovenci zagotovili nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto, ki ga bodo gostile Nemčija, Italija, Češka in Gruzija. Ne glede na to, pa bosta tudi zaključni tekmi kvalifikacij proti Madžarski in Ukrajini sila pomembni. Vsaka zmaga namreč prinaša točke za lestvico FIBA, po kateri se nato določajo nosilci oziroma kakovostni razredi za žreb skupin za samo prvenstvo.

"Za tokratni kvalifikacijski cikel smo sestavili podobno ekipo, kot smo jo imeli novembra, saj imamo do tekme proti Madžarski za pripravo na voljo le dobra dva dneva. Tako bo do izraza še posebej prišla uigranost ekipe in pa karakter ter pristop igralcev. Verjamem, da bo ta znova pravi in se bomo zbrali  v dobrem vzdušju z veliko želje po dokazovanju. Vsekakor z igro želimo potrditi dobri novembrski predstavi. Ne glede na to, da smo na prvenstvo že uvrščeni, sta tekmi z vidika pridobivanja točk na Fibini jakostni lestvici zelo pomembni. Zahvalil bi se vsem klubom, ki so kljub natrpanim urnikom in situaciji glede koronavirusa igralcem prižgali zeleno luč za prihod v reprezentanco. Še posebej Cedeviti Olimpiji, ki ima v tokratni zasedbi kar pet igralcev," je v izjavi KSZ dejal selektor Sekulić.

Aleksander Sekulić
Aleksander Sekulić FOTO: KZS

V Kijevu kar pet tekem skupine F
Gostitelji februarskih kvalifikacijskih "mehurčkov" so tudi Gliwice, Perm, Vilnius, Ankara, Tbilisi, Kijev,  Podgorica in Riga. Zaradi dveh prestavljenih novembrskih tekem madžarske reprezentance bo v zadnjem kvalifikacijskem oknu, ki se sicer odvija med 15. in 22. februarjem, v slovenski skupini F na sporedu kar pet tekem. Že tretji dan mehurčka v Kijevu si bosta nasproti stali Slovenija in Madžarska, v petek se bosta pomerili Avstrija in Madžarska, v soboto bo na sporedu dvoboj Ukrajine in Slovenije, v nedeljo povratni obračun čaka Madžarsko in Avstrijo, za konec kvalifikacij pa še tekma med Madžarsko in Ukrajino.

Kvalifikacije za EP 2022, skupina F (Kijev, Ukrajina)
Preložena tekma 4. kola:
Četrtek, 18. februar 2021, ob 20. uri po slovenskem času:
SLOVENIJA - MADŽARSKA (prenos na Kanalu A)

Redna tekma 6. kola:
Sobota, 20. februar 2021, ob 15. uri po slovenskem času:
UKRAJINA - SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Janko232
10. 02. 2021 16.14
+2
Nevem gdaj si bo statistično najbolši posameznik slovenske lige (že 2 leti zapored) DINO MURIĆ že zaslužil vpoklic v reprezentanco. Ampak očitno imajo prednost igralci ki igrajo za Olimpijo ali Krko pred igralci ki bi resnično dali 100000% za državni grb.