Košarka

Košarkarice prispele v Niš in že preizkusile dvorano Čair

Niš, 25. 06. 2019 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenske košarkarice so v torek pripotovale na prizorišče evropskega prvenstva v Nišu, del katerega bo gostila tamkajšnja dvorana Čair. Tekme naše reprezentance boste lahko od četrtka naprej spremljali na Kanalu A in VOYO.

Slovenska odprava je v torek ob sedmi uri zjutraj zapustila Laško, z letališča Jožeta Pučnika pa je naša izbrana vrsta ob deseti uri poletela proti Beogradu. Sledila je triurna vožnja z avtobusom na jug Srbije, kjer so se reprezentantke še pred 16. uro namestile v hotel, ki bo njihova baza v naslednjih dneh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Varovanke selektorja Damirja Grgića so nato preizkusile tudi dvorano Čair, v kateri jih v naslednjih dneh čakajo tekme z Madžarsko (prenos na Kanalu A in VOYO v četrtek ob 15.50), Turčijo (prenos ob 15.50) in Italijo (prenos ob 18.20). Vse obračune skupinskega dela in morebitne nastope Slovenk v izločilnih bojih si boste lahko torej ogledali na naših programih, sicer pa bo že sreda povsem v znamenju EuroBasketa, poroča spletna stran Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Shante Evans (na fotografiji) je tik pred začetkom prvenstva dobila nove delodajalce.
Shante Evans (na fotografiji) je tik pred začetkom prvenstva dobila nove delodajalce. FOTO: POP TV

Evansova odhaja na Poljsko
"Kapetanko Niko Barič in soigralke še pred dopoldanskim treningom čaka uradno snemanje in fotografiranje za potrebe organizatorjev prvenstva, popoldanskemu treningu pa bo seveda sledil še sestanek in temeljita priprava na uvodni dvoboj proti Madžarski," so sporočili v zapisu za javnost.

"Tako kot vse dni od začetka priprav, je v ekipi tudi med potjo v Niš vladala dobra volja. Odhod na prvenstvo so se še posebej nestrpno pričakovale debitantke na velikem tekmovanju. Teh je v slovenski ekipi kar šest. Eva Rupnik, Zala Friškovec, Aleksandra Krošelj, Maruša Seničar, Teja Goršič in Merisa Dautović so namreč pred dvema letoma še stiskale pesti za zdajšnje soigralke, ki so prvenstvo v Pragi končale na 14. mestu. Veliko razlogov za zadovoljstvo pa ima v teh dneh Shante Evans. Še pred začetkom EuroBasketa je namreč rešila klubski status v novi sezoni. Iz Francije se seli na Poljsko, in sicer v ambiciozen klub Artego Bydgoszcz. Tako so v slovenskem dresu trenutno brez delodajalca še Nika Barič in Teja Goršič ter Eva Rupnik in Tina Jakovina, ki sta v minuli sezoni igrali v Nemčiji," so še dodali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gardon Game
26. 06. 2019 08.44
+1
briši briši admin! BRIŠIIII!!!!
Simoni?
25. 06. 2019 19.29
+6
Pogrešam kakšno reportažo o junaški mami Friškovec ki je taglavna, ko gre za vodenje naše ženske košarkarske reprezentance..
prerojeni_vzviseni_toncek
25. 06. 2019 19.16
-3
ženska košarka LOL
Gardon Game
26. 06. 2019 08.46
+1
moška košarka LOL. profesionalni špot WTF?! zahojenci.