Košarka

Košarkarice v 'mehurčku' na Kreti čakata dve tekmi

Ljubljana, 28. 10. 2020 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco med 8. in 15. novembrom čaka drugi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. Slovenke se bodo v ''mehurčku'' na grški Kreti 12. novembra pomerile z Islandijo, 14. novembra pa v derbiju skupine A še z Grčijo.

Selektor Damir Grgić bo seznam kandidatk za reprezentančni dres razkril v ponedeljek, so sporočili iz KZS. Slovenske košarkarice so v kvalifikacijah sicer uspešno opravile prvo tretjino naloge na poti do tretje zaporedne uvrstitve na evropsko prvenstvo. Čeprav močno oslabljene, saj sta manjkali dve članici začetne peterke, poškodovani Eva Lisec in Shante Evans, so lanskega novembra zabeležile zmagi nad Grčijo in Bolgarijo ter so vodilna reprezentanca skupine A.

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca in selektor Damir Grgić (v sredini).
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca in selektor Damir Grgić (v sredini). FOTO: Damjan Žibert

Glede na Fibin varnostni protokol se morajo vse sodelujoče reprezentance v ''mehurčku'' na Kreti zbrati že prvi dan kvalifikacijskega cikla. Igralke morajo na prizorišče pripotovati neposredno iz klubske sredine, saj bo s tem zmanjšajo zdravstveno tveganje dodatnih potovanj. Vrata ''mehurčka'' odpirata dva negativna izvida testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19) v obdobju zadnjih desetih dni, s tem da drugi ne sme biti starejši od 72 ur. Del slovenske reprezentance se bo v Heraklion odpravil prek Münchna, dekleta pa bodo tako prvi trening opravila šele na samem prizorišču, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Slovenke sedaj čaka drugi cikel kvalifikacij, najprej se bodo 12. novembra pomerile z Islandijo, 14. novembra pa jih čaka še derbi skupine A z gostiteljico turnirja Grčijo.

V kvalifikacije za nastop na ženskem EuroBasketu 2021 se je podalo 33 reprezentanc, ki se potegujejo za 14 mest, ki vodijo na prvenstvo v Francijo in Španijo. Nastop na EP si bodo zagotovile zmagovalke vseh devetih kvalifikacijskih skupin ter pet najboljših drugouvrščenih reprezentanc.

Februarski tretji kvalifikacijski cikel bo na sporedu med 31. januarjem in 7. februarjem prihodnje leto. Izbranke selektorja Damirja Grgiča za konec kvalifikacij 4. februarja čaka tekma z Bolgarijo, 6. februarja pa še povratni dvoboj z Islandijo. Kandidaturo za izvedbo februarskega ''mehurčka'' je oddala tudi Košarkarska zveza Slovenije.

Razpored:
3. kolo
četrtek, 12. november 2020, ob 16. uri: ISLANDIJA : SLOVENIJA
4. kolo 
sobota, 14. november 2020, ob 19. uri po slovenskem času GRČIJA : SLOVENIJA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.