Košarka

Košarkarji Cedevite Olimpije na račun nezbranosti do novega poraza

Vilnius, 09. 01. 2024 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 14. krogu evropskega pokala izgubili proti Wolves Vilnius z 89:91 (23:27, 44:46, 65:66) in posledično še naprej ostajajo brez zmage v tem tekmovanju.

Košarkarji Cedevite Olimpije so doživeli nov poraz v evropskem pokalu. V štirinajstem nastopu v tej sezoni so morali v Vilniusu priznati premoč ekipi Wolves, ki je slavila z 91:89. Za Ljubljančane, ki ostajajo brez zmage v tej sezoni, je to že devetnajsti zaporedni poraz v tem tekmovanju. Nazadnje so zmagali lani februarja proti Umani Reyer iz Benetk, ki je njihov naslednji tekmec prihodnji teden v Ljubljani. Hkrati je to prvi poraz novega trenerja na klopi Cedevite Olimpije Zorana Martića, ki je prejšnji teden v pokalu Spar premagal Triglav, konec tedna pa v Tivoliju še vodilno ekipo lige Aba Crveno zvezdo.

Zoran Martić
Zoran Martić FOTO: Cedevita Olimpija Tine Ružič

V Vilniusu so bili zmaji blizu prve zmage, vendar so katastrofalno odigrali zadnjo minuto tekme. V tretji četrtini so najprej nadoknadili 12 točk zaostanka, nato pa v zadnje tri minute vstopili s prednostjo 83:80. Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnjih sekundah. Cedevita Olimpija je 40 sekund pred koncem zapravila napad, po uspešni obrambi pa je najprej Justin Cobbs zgrešil met za izenačenje, nato pa je Jaka Klobučar izgubil še svojo tretjo žogo in zapravil priložnost za nov poskus meta na koš.

Statistika tekme BC Wolves - Cedevita Olimpija
Statistika tekme BC Wolves - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Prvo ime Cedevite Olimpije je bil Karlo Matković, ki je v dobrih 23 minutah na parketu ob metu 10:13 dosegel 21 točk (6 skokov, 6 podaj). Cobbs je dodal 15 točk, DJ Stewart pa 12. Kapetan Jaka Blažič je igral le 13 minut in dosegel dve točki, Zoran Dragić pa je v 16 minutah z metom 1:6 iz igre zbral štiri točke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apoteka
09. 01. 2024 21.40
+1