Košarka

Košarkarji Cedevite Olimpije prvi finalisti lige Nova KBM

, 21. 05. 2023 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so v drugi tekmi polfinala lige Nova KBM premagali Šenčur z 91:70 (27:25, 49:44, 67:55).

Košarkarji Cedevite Olimpije so prvi finalisti lige Nova KBM. Polfinalno serijo proti Gorenjski gradbeni družbi Šenčur so zaprli v dveh tekmah, v finalu na tri zmage pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Krko in Helios Suns. Domžalčani so dobili prvo tekmo v Novem mestu, tako da se lahko v finale uvrstijo že v torek, 23. maja, na domačem parketu.

Ljubljančani bodo osemindvajsetič igrali v finalu DP - manjkali so le v letih 2000, 2015 in 2016 - in se potegovali za jubilejni dvajseti naslov oziroma tretjega v nizu. Hkrati lahko z naslovom v ligi Nova KBM zaokrožijo zbirko domačih lovorik v sezoni 2022/23. Septembra so namreč osvojili Superpokal, februarja pa pokal Spar.

Miro Alilović je Cedevito Olimpijo popeljal v polfinale lige ABA in finale državnega prvenstva
Miro Alilović je Cedevito Olimpijo popeljal v polfinale lige ABA in finale državnega prvenstva FOTO: Luka Kotnik

Cedevito Olimpijo poleg nastopa v finalu čaka še polfinale lige ABA. Glede na to, da tam tekmec še ni znan, v ponedeljek, 22. maja, je odločilna tretja tekma med Partizanom in Studentskim centrom, tudi datumi finalnih tekem lige Nova KBM niso znani.

Po zmagi v petek v Šenčurju z osmimi točkami razlike je Cedevita Olimpija danes v Tivoliju zmagala bolj prepričljivo. Po treh četrtinah je imela dvanajst točk prednosti, najvišjo razliko pa je dosegla pri rezultatu 87:60.

Marko Jeremić je bil z 22 točkami in metom 5:9 za tri točke prvi strelec tekme. Amar Alibegović je dodal 20 točk, 11 jih je prispeval Karlo Matković, deset pa Alen Omić. Pri gostih je Armin Hrštić zbral 15 točk, Dino Murić pa 12.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.