Košarka

Košarkarji Olimpije gostujejo pri zadnjeuvrščenem Mornarju

Ljubljana, 08. 12. 2023 15.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po treh zaporednih porazih v zadnjem tednu in pol (dva v evropskem pokalu in proti Zadru v regionalnem tekmovanju) je pred košarkarji Cedevite Olimpije novo gostovanje v ligi ABA. Tokratni tekmec zmajev (ob neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO v soboto ob 16.55) bo trenutno zadnjeuvrščeni Mornar, ki je pred letošnjo sezono podobno kot Ljubljančani dodobra prevetril svojo igralsko zasedbo.

Vse manj priljubljeni italijanski strokovnjak na ljubljanski klopi Simone Pianigiani se tudi pred gostovanjem v Črni gori ni izneveril tradiciji in je hitel razlagati o sicer dobro znanih težavah v moštvu iz Stožic.

Sobotni obračun med Mornarjem in Cedevito Olimpijo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO od 16.55 naprej!

No, pred sobotnim obračunom z zadnjeuvrščenim Mornarjem pa sta vendarle prišli spodbudni novici, da padec Justina Cobbsa na rame na sredinem obračunu evropskega pokala proti izraelskemu Hapoelu ni pustil hujših posledic in da je z ekipo odpotoval zaradi poškodbe v zadnjem obdobju odsotni organizator igre Nikola Radičević, ki se je pred kratkim priključil moštvenim treningom.

"Moramo pokazati željo, da ostanemo med najboljšimi ekipami na lestvici v regionalni ligi. To je želja vseh igralcev, ne glede na položaj, v katerem smo, ter kateri igralec bo bolj zdrav. Pred nami so tri tekme, s katerimi bomo končali prvo polovico rednega dela sezone, zato moramo storiti vse, da na vseh treh tudi slavimo zmago. Vemo, da je tudi Mornar napravil nekaj sprememb znotraj ekipe, kljub temu pa premorejo kvaliteto in dobre igralce, ki lahko dosegajo veliko število točk," pred novim regionalnim gostovanjem pravi strateg Cedevite Olimpije.

Trener Cedevite Olimpije Simone Pianigiani upa, da bodo njegovi varovanci pri zadnjeuvrščenem Mornarju uspeli osvojiti nov par točk.
Trener Cedevite Olimpije Simone Pianigiani upa, da bodo njegovi varovanci pri zadnjeuvrščenem Mornarju uspeli osvojiti nov par točk. FOTO: Damjan Žibert

Na zadnji evropski preizkušnji se je pod obročema močno poznala odsotnost ameriškega košarkarja Shawna Jonesa, ki naj bi po zadnjih informacijah igral proti Mornarju. 

"Osredotočiti se moramo nase, najti energijo v tem mesecu, kjer si tekme sledijo ena za drugo praktično na 48 ur, stopiti skupaj in se mentalno pripraviti, da četudi smo utrujeni, gremo čez to in dosežemo zmago na gostovanju, saj si želimo prvo polovico rednega dela končati med najboljšimi štirimi ekipami na lestvici," je za uradno klubsko spletno stran še dodal Pianigiani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
08. 12. 2023 20.21
Tekma je bila ob 17 uri novinarji ali igrajo podaljške
Amor Fati
08. 12. 2023 17.59
+2
Za plačo, ki jo prejema ima kar zavidljive rezultate. V evropskem pokalu po desetih tekmah sploh še nima zmage, v ligi ABA je pa tik pod vrhom. Ni kaj, zelo vrhunski strokovnjak. =)
Anion6anion
08. 12. 2023 17.10
+1
zmerni pesimist
08. 12. 2023 17.01
+2
Strokavnjak paganini