Košarka

Košarkarji Petrola Olimpije brez pravih možnosti tudi v Litvi

Klaipeda, 23. 01. 2019 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Edina slovenska predstavnica v Fibini ligi prvakov Petrol Olimpija je doživela nov poraz. Še 11. ob le eni zmagi v tej sezoni, kar jo uvršča na samo dno v skupini D. V Klaipedi je bil še drugič v tej sezoni od ljubljanskih košarkarjev boljši Neptunas z 82:74.

Litovski košarkarji so bili boljši od Ljubljančanov že na prvi medsebojni tekmi novembra v Stožicah, ko so slavili z devetimi točkami razlike (97:88). Tokrat pa so brez večjih težav pred domačimi navijači dosegli še drugo zmago proti tekmecu, ki je že zdavnaj izgubil vse možnosti za napredovanje v drugi del tekmovanja.

Če vzamemo v obzir dejstvo, da v zelenem dresu ni nastopil tercet zelo pomembnih košarkarjev - manjkali so Mirza Begić, Domen Lorbek in Aleksandar Lazić - potem poraz z osmimi točkami (82:74) ni nobeno presenečenje. Čeprav so se varovanci trenerja Saše Nikitovića nekajkrat uspeli približati na pet ali manj točk zaostanka, so imeli domači košarkarji dovolj moči in kakovosti, da so tekmo pripeljali varno do konca. 

Izkušeni Domen Lorbek ni nastopil v Klaipedi.
Izkušeni Domen Lorbek ni nastopil v Klaipedi. FOTO: 24ur.com

Pri Ljubljančanih je bil za igro v napadu najbolj razpoložen Marvin Jones s 13 točkami, Jan Špan jih je dodal 11, Luka Šamanić pa 10. Olimpija bo do konca rednega dela tekmovanja gostovala pri nemškem Bayreuthu, v začetku februarja pa bo za konec evropskih nastopov v tej sezoni v Stožicah gostila še turški Bešiktaš.

Liga prvakov, skupina D, 12. krog, izid:
Neptunas Klaipeda - Petrol Olimpija 82:74 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kaktusar1
24. 01. 2019 09.17
+2
a ni škoda denarja in časa....