Košarka

'Kralj LeBron' bahavim Grizlijem in Brooksu odčital lekcijo o ponižnosti

Los Angeles, 29. 04. 2023 17.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Los Angeles Lakersi so se v končnico uvrstili 'skozi zadnja vrata' preko play-in turnirja. Posledično se je ekipa LeBrona Jamesa kot sedmopostavljeno moštvo na Zahodu soočilo z drugim moštvom na Zahodu po rednem delu, Memphis Grizzlies, in zmagalo s skupnim izidom 4:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mlado moštvo iz Tennesseeja je že nekaj let znano po svojem energičnem in samozavestnem pristopu na vsaki tekmi, ne glede na nasprotnika. Poleg Jaja Morenta v glasnosti in sočnosti izjav pred, med in po tekmah najbolj prednjači Dillon Brooks. Brooks je bil v tej seriji večino časa v obrambi zadolžen za LeBrona Jamesa. Po porazu na prvi tekmi serije in zmagi na drugi tekmi je Brooks z izbranimi besedami spregovoril o najboljšem strelcu lige NBA vseh časov LeBronu Jamesu. V porazu na tej tekmi je James ob 52-odstotnem metu iz igre dosegel 28 točk in 12 skokov. Brooks je ob veliko slabšem odstotku meta (5 od 14 metov) tekmo zaključil z 12 točkami in brez ukradene žoge ali blokade. 

Dillon Brooks in LeBron James
Dillon Brooks in LeBron James FOTO: AP

Kljub temu ga je zmaga spodbudila, da pred novinarje stopi v svojem slogu. Brez majice ali srajce, ampak z milo rečeno pompoznimi očali in nakitom, ki je najbrž težek kot manjša lubenica, si je o Jamesu drznil izgovoriti sledeče besede: "Ne zanima me, star je. Nikogar ne spoštujem, dokler proti meni ne doseže 40 točk. Briga me, jaz drezam medvede," je svoj pristop v obrambi proti Jamesu opisal samozavestni Brooks. Sila nespoštljivo izjavo je pozneje v pogovoru z novinarji sicer omilil tako, da je priznal, da je James eden najboljših vseh časov, a Brooks je dodal, da to njegovega pristopa na parketu ne spremeni. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Michael Jordan bi na take besede v svojem času verjetno odgovoril že na naslednji tekmi. Zagotovo bi vsakič v napadu iskal Brooksa in mu vedno znova s svojo superiorno igro dal jasno vedeti, da nima kaj početi v istem športu kot on, kaj šele na istem parketu. A James očitno ni tak tip človeka ali košarkarja. Nekdanji košarkar Miamija in Clevelanda je izbral bolj "zen" pristop. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred tretjo tekmo je novinarjem na vprašanja o Brooksu odgovoril z besedami: "Nisem tukaj zaradi tega s***ja." Na tretji tekmi je med ogrevanjem pristopil k 11 let mlajšemu nasprotniku in mu odčital lekcijo, ki bi ne ravno mlademu Brooksu lahko prišla zelo prav. "Samo, da ti povem. Preveč problemov povzročaš. Nisi pripravljen name. Tvoja nora rit se zgolj norčuje. Poskusi zadeti kakšen met. Opravi svoje delo," mu je pred tekmo, ki jo je njegovo moštvo dobilo, dejal James. Lakersi so naslednji dve tekmi zmagali, peto od skupno šestih pa izgubili. 

Po porazu za vodstvo 3:1 v seriji za LA se Brooks in Morant nista ustavila pri novinarjih, vajo pa je Brooks ponovil tudi po ponižujočem porazu na zadnji tekmi serije, ki so jo Grizliji izgubili za kar 40 točk (125:85). No, pa mu je James vendarle dal 40 točk. Razumljivo je sledila serija posmehljivih zapisov na družbenih omrežjih, ki Brooksu niso prizanašali. James pa mu je po zmagi poslal preprosto sporočilo: "To ni bil moj prvi rodeo. Skozi celotno kariero sem se na tak način srečeval z določenimi posamezniki. Preprosto je, danes smo zmagali."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
30. 04. 2023 18.45
-1
Haha, pravi o ponižnosti. Kot da bi volk govoru kozi da mora bit prijazna do volka
Sickk 2
29. 04. 2023 18.27
+5
Jak je james ni kej ampak takoj za jordanom
iwilliwillhacku
29. 04. 2023 19.14
-1