Košarka

Krka do zlata vredne zmage v boju za obstanek: Adin Vrabac potopil Splitčane

Novo mesto, 16. 04. 2021 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
2

Košarkarji Krke so na zaostali tekmi 23. kroga lige Aba doma premagali Split s 77:71 in tako prišli do izjemno pomembne zmage v boju za obstanek v regionalnem prvenstvu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V domači dvorani so Krkaši premagali neposrednega tekmeca za 12. mesto, ki zagotavlja obstanek brez igranja dodatnih kvalifikacij. Novomeščanom, ki so se na lestvici izenačili s Cibono in Splitom, prehiteli pa Borac, se je do pomembnih točk uspelo dokopati predvsem po zaslugi zadnje četrtine. V tem delu se je izkazal predvsem Adin Vrabac, ki je odlično odigral tako v obrambi kot v napadu, z 18 točkami pa je bil tudi najučinkovitejši v svoji ekipi.

Krkašem je pomembnost tekme nekoliko "odrezala roke", tekmo so začeli nervozno, posledica tega je bila, da so na začetku drugega dela že zaostajali z 12:21. Toda nato so vendarle naravnali strelske naprave in na polčas odšli z vodstvom 36:33.

Tega so še nekaj časa držali, slabo pa odigrali končnico tretjega dela, prav ob koncu je Roko Ukić, poleg Marka Babića ena od dveh pomembnih okrepitev Dalmatincev za zaključek lige, s trojko goste povedel v vodstvo za točko, imel je tudi priložnost, da z dodatnega prostega meta prednost poviša, vendar ga je zgrešil.

Košarkarji Krke so prišli do izjemno pomembne zmage.
Košarkarji Krke so prišli do izjemno pomembne zmage. FOTO: Krka_Drago Perko_Kosarka.si

Odločilen del tekme pa je bil začetek zadnje četrtine. Novomeščani so odlično zaigrali v obrambi, bili zbrani v napadu, minuto in 52 sekund pred koncem so po trojki Jureta Škifića vodili že za 17 točk (74:57). S tem je bil zmagovalec odločen. Gosti so do konca sicer kar precej znižali zaostanek, a zmage Dolenjcev niso mogli ogroziti.

Za Vrabcem sta največ točk za domače dosegla Jure Škifić in Nejc Barič, prvi 13, drugi 12, pri Splitčanih jih je Ukić vknjižil 19, Babić pa 15.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomo Ivic
16. 04. 2021 20.00
+0
Krka nikoli ni bila znana po dobrem delu z mladimi. Imeli so eno sanjsko generacijo (Smodiš, Petrov...) ostali Balažić, Klobučar.. so se naredili v drugih klubih!
rocky6
16. 04. 2021 19.16
+4
novomeska krka je ze skor ko rijeka, multinacional.. enga domacga produkta.. v cem je problem? v tem da stipanicev in podobni zdravi svoje frustracije na podmladku?