Košarka

Kukoč o ponočevanju z Rodmanom: Samo enkrat, nato sem potreboval 10 dni počitka

Zagreb, 04. 11. 2020 15.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dennis Rodman je v ligi NBA pustil izjemen vtis. Petkrat je postal prvak, dvakrat najboljši obrambni košarkar sezone, blestel pa je predvsem kot eden najboljših skakalcev v zgodovini. A nase ni opozarjal le na parketih širom ZDA, temveč tudi izven dvoran – z burnim nočnim življenjem. Zanimivo anekdoto je pred časom razkril njegov bivši soigralec Toni Kukoč, ki je priznal, da se je z Rodmanom le enkrat v življenju odpravil "ven".

Toni Kukoč in Dennis Rodman sta bila tri sezone soigralca v dresih legendarne zasedbe čikaških bikov, ki je v tistem obdobju trikrat osvojila šampionski prstan. Američan in Hrvat sta po besedah slednjega stkala posebno prijateljsko vez, čeprav se izven košarkarskih parketov nista veliko družila. 

"To je bila posebna zgodba. Samo enkrat sva šla skupaj zvečer ven. Po tistem sem potreboval med sedem in deset dni počitka, zato sem mu dejal, da takšne avanture v prihodnosti odpadejo," se je v dokumentarnem filmu hrvaške nacionalne televizije spominjal Kukoč. 

"Jaz, on (Rodman, op. a.) in še dva smo prišli v povsem prazen bar. Takoj je naročil 40 vodk in deset piv. Vprašal sem ga, ali se nam bo pridružil še kdo, on pa je odvrnil, da mora poskrbeti, da bo bar ostal odprt. Tisti večer je Rodman vsem plačal pijačo in hrano, tudi tistim, ki jih ni poznal," je nadaljeval danes 52-letni Hrvat, ki se je Chicagu pridružil po odličnih predstavah pri Jugoplastiki in italijanskem Benettonu.

Kot je še povedal Kukoč, je Rodman odlična oseba, ki želi vsem le najboljše: "Imel je težavo, ker je bil do vseh dober in prijazen, le nase je pozabil. Težko je našel pravo ravnovesje v svojem življenju, a o njem lahko povem le najboljše."

Toni Kukoč, Dennis Rodman (Chicago Bulls) in Shawn Kemp (Seatle SuperSonics) v finalu NBA leta 1996.
Toni Kukoč, Dennis Rodman (Chicago Bulls) in Shawn Kemp (Seatle SuperSonics) v finalu NBA leta 1996. FOTO: AP

Zgodb, ki jih ni malo
Takšne in drugačne anekdote v povezavi z Rodmanovim zasebnim življenjem je v preteklosti sicer razkrilo že veliko njegovih bivših soigralcev. V seriji The Last Dance, ki podrobno spremlja zadnjo šampionsko sezono Bullsov (1997/1998), so se ostali člane tiste zasedbe denimo spominjali, kako je Rodman sredi sezone dobil dovoljenje trenerja Phila Jacksona, da se za določen čas odpravi zabavat v Las Vegas. Ta čas je seveda prekoračil in nekaj dni v vetrovnem mestu niso vedeli, kje sploh je eden njihovih najboljših košarkarjev. 

Na koncu pa se je za bike vse končalo srečno. Rodman se je na treninge vrnil poln energije, kot da se ne bi nič zgodilo, čez nekaj mesecev pa so v finalni seriji po legendarnem košu Michaela Jordana na šesti tekmi ugnali Utah Jazz za šesti naslov v zgodovini franšize. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
04. 11. 2020 18.59
Worm legenda, vredno si je njegovo biografijo prebrat, Bad as i wanna be...
Wotag
04. 11. 2020 16.55
+6
To je bil pravi košarkar.
TurbinaOdStargaGolfa
04. 11. 2020 16.48
+8
tisti časi ko so bili športniki še športniki in ne jokave starlete (ne glede na spol)
ho?emVšolo
04. 11. 2020 16.19
-1
Kaj je umrl Rodman?
ata_jez
04. 11. 2020 16.44
+1
Ne. Mogoče kak njegov film na Vojotu? :-) hahahaha