Košarka

Irving znova zaigral: Vedel sem, kakšne bodo posledice moje odločitve

Indiana, 06. 01. 2022 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
8

Kyrie Irving na prvih 35 tekmah Brooklyn Netsov v letošnji sezoni ni igral, ker ni cepljen. Zaradi pravil v zvezni državi New York še vedno ne sme nastopati na tekmah v domači dvorani Netsov. Kljub temu je znova član moštva, do konca sezone pa bo predvidoma igral samo na tekmah v gosteh. Svojo prvo letošnjo tekmo je zaključil z 22 točkami in zmago svojega moštva proti Indiani.

Medtem ko se je v njegovem rodnem mestu Melbournu odvijala mednarodna "drama Đoković", je Kyrie Irving počel to, kar počne najbolje – igral košarko. Končno, bi rekli mnogi v Brooklynu. Med najbolj veselimi ob novici o Irvingovi vrnitvi v tuje dvorane NBA sta bila njegova zvezdniška soigralca Kevin Durant in James Harden

Kevin Durant (levo, 39 točk) in Lance Stephenson (desno, 30 točk) sta odigrala odlično tekmo. Stephenson je za Indiano zaigral prvič po sezoni 2017/18 in že v prvi četrtini dosegel kar 20 točk.
Kevin Durant (levo, 39 točk) in Lance Stephenson (desno, 30 točk) sta odigrala odlično tekmo. Stephenson je za Indiano zaigral prvič po sezoni 2017/18 in že v prvi četrtini dosegel kar 20 točk. FOTO: AP

Neuradno sta oba že tedne pred vrnitvijo organizatorja igre pregovarjala vodstvo, naj ga čim prej znova vključi v rotacijo. Njuna želja se je leta 2022 končno tudi uresničila. "Bilo je neverjetno," je po zmagi dejal Durant, ki je osmim skokom in sedmim podajam dodal 39 točk. "Videti je bilo, kot da igra (košarko) že vso sezono," je bil nad formo svojega soigralca navdušen Harden, ki je 18 točkam dodal pet skokov in šest podaj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Irving se je moštvu na treningih sicer pridružil že 17. decembra, vendar je bil kmalu zatem pozitiven na novi koronavirus in je moral v izolacijo. Uradno še vedno ni cepljen, kar pomeni, da bo še naprej prejemal le polovico svoje plače, saj mu moštvo druge polovice ne izplačuje zaradi neigranja na domačih tekmah. 

Na vprašanje ameriških novinarjev, ali je svoj pogled na cepljenje med odsotnostjo spremenil, je odgovoril: "To spremljam iz dneva v dan. Tega ne želim spremeniti v zgodbo o sebi, niti ne želim, da bi kdo spreminjal pravila zaradi mene. Užival bom v tem času, ko lahko igram s svojimi fanti. Vedel sem, kakšne bodo posledice moje odločitve, in to še vedno vem."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
07. 01. 2022 10.28
+1
Ta ve, medtem ku Srb Đoko se pa dela žrtev
Jure Strle
06. 01. 2022 16.01
+3
09ZarMan10
06. 01. 2022 14.55
+7
To so ljudje z lastno hrbtenico. Po sestavljenju vseh koščkov so se odločili, da se ne bodo cepili in pri tem, neglede na pritiske vztrajajo. Veliko ostalih ljudi, se je zaradi poteka življenja in dodatnih ovir, ki jih neprecepljenost prinaša zdelo lažje ali celo edino mogoče, da se cepijo. Kdo ima prav, bomo šele videli, definitivno pa tisti, ki ste se cepili nimate nobene pravice soditi tistih, ki se niso. Super za vas, da ste cepljeni, vendar pustite živeti še ostale! Bravo za pokončno držo, kakršno koli že! Zaradi načelnih ljudi je svet lepši in boljši. V tem primeru tistih, ki so se cepili in tistih, ki se niso. Samo da zaradi svojega "ravnanja po vest" ne obtožujejo drug drugega!
ochi
06. 01. 2022 14.11
-11
čudno, da se ni zjokal kot novak?
borut30
06. 01. 2022 14.17
+13
jokate samo cepljenci in tisti, ki ste bili prav lepo nategnjeni s strani stroke. Đoko, Irwing in ostali so ljudje z hrbtenico in svojega stališča ne spreminjajo. Zavedajo se svojih zmožnosti, posledic.... In ja, kapo dol takšnim. In ostalim, ki se ne pustijo zmanipulirati eliti.....
ochi
06. 01. 2022 14.20
-9
brez elite in njihovih načrtov bi obadva igrala svoj šport za kozarec piva za bloki.
LOS - T
06. 01. 2022 14.30
+10
Jokcate cepljeni, od jeze ker se nismo vsi cepili, ihtavi otroci, ki bi zdaj radi pocepili novorejenčke in domače ljubljenčke, iz same ihte ko spoznaš da imaš v sebi tri doze, proti omikronu pa ne deluje nobena :):)
Definbahija
07. 01. 2022 10.29
+1
Đoko mož s hrbtenico? A zato sili v Avstralijo za vsako ceno, če ve da dol ne moreš če nisi cepljen?