Košarka

LA Lakers na čelo lige, Stephen Curry prikazal najslabši strelski večer kariere

Los Angeles, 11. 01. 2021 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles Lakers so v košarkarski ligi NBA v Teksasu Houston Rockets premagali s 120:102 in se povzpeli na čelo lige. Anthony Davis, ki je pred tem izpustil tekmo zaradi poškodbe dimeljske mišice, je bil s 27 točkami prvi strelec dvoboja s Houstonom, LeBron James jih je k zmagi dodal 18, jezerniki pa so se s šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah povzpeli na vrh lige NBA.

LeBron James in Anthony Davis
LeBron James in Anthony Davis FOTO: AP

Oba zvezdnika sta imela veliko pomoči pri soigralcih s klopi, ki so dosegli kar 54 točk. Izkazali so se Talen Horton-Tucker (17 točk), Montrezl Harrell (16) in Kyle Kuzma (13), branilci naslova prvaka pa imajo z gostovanj na uvodu v novo sezono popoln izplen. "Moramo postati ekipa, ki je najboljša v obrambi. Danes smo zadevali mete, vendar pa bodo prišli večeri, ko žoga ne bo hotela skozi obroč. Tega ne moremo nadzorovati. Lahko pa nadzorujemo, kako igramo v obrambi," je po tekmi dejal Anthony Davis. Z njim se je strinjal tudi prvi zvezdnik lige LeBron James: "Naš glavni cilj je, da postanemo najboljša obrambna ekipa lige." Prvi strelec gostiteljev je bil Christian Wood s 23 točkami, James Harden pa je dodal 20 točk ter devet podaj.

Do zmage je prišla tudi druga losangeleška ekipa, Clippers, za katero je Kawhi Leonard dosegel 35 točk in presegel 10.000 točk v karieri NBA. Clippers so v domači dvorani dolgo zaostajali, nato pa po preobratu le ugnali Chicago Bulls s 130:127. Mike Conley je zbral 22 točk, Rudy Gobert pa 20 skokov in skupaj sta Utah Jazz s 96:86 pomagala do zmage nad Detroit Pistons. Minnesota Timberwolves so s 96:88 premagali San Antonio Spurs in prekinili niz sedmih zaporednih porazov. Nikola Jokić je dosegel nov dvojni dvojček in končal pri 22 točkah ter desetih skokih za Denver Nuggets, ki so ekipo New York Knicks v gosteh premagali s 114:89. Slovenec Vlatko Čančar je za ekipo iz Kolorada odigral tri minute ter v statistiko vpisal en skok in eno izgubljeno žogo.

Na tekmi, na kateri je Stephen Curry prikazal najslabši strelski večer kariere, so njegovi soigralci pri Golden State Warriors stopili v njegove čevlje in premagali Toronto Raptors s 106:105. Curry, ki je bil pred tekmo drugi strelec lige to sezono, je bil tarča čvrste obrambe Toronta, ki je dodobra zaustavila dvakratnega najkoristnejšega igralca (MVP) lige. Končal je pri le 11 točkah (ob metu 2:16). Zmago je bojevnikom prinesel Damion Lee, ki je zadel prosta meta 4,3 sekunde pred koncem.

Izidi:
Detroit Pistons – Utah Jazz  86:96

LA Clippers – Chicago Bulls  130:127

Brooklyn Nets – Oklahoma City Thunder  116:129

New York Knicks – Denver Nuggets  89:114
(Vlatko Čančar: 3 minute, 1 skok za Denver)

Houston Rockets – Los Angeles Lakers  102:120

Minnesota Timberwolves – San Antonio Spurs  96:88

Golden State Warriors – Toronto Raptors  106:105

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica portala
11. 01. 2021 21.04
Poleg nesporne vloge LeBrona v NBA, obstajajo morda še katere manj znane vloge in vplivi ter se zato mu ni dobro zoperstaviti že na začetku sezone, morda?