Košarka

Lakers slavili v finalu pokala lige NBA

Las Vegas, 08. 12. 2023 07.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Ekipi Los Angeles Lakers in Indiana Pacers sta se pomerili v prvem finalu tako imenovanega pokala severnoameriške košarkarske lige. Zmagali so jezerniki s 123:109. MVP turnirja je bil veteran LeBron James. Na zaključnem turnirju v Las Vegasu so Lakers v polfinalu ugnali New Orleans Pelicans s 13:89, Indiana pa je bila s 128:119 boljša od Milwaukee Bucks.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kalifornijci so svoje delo opravili zanesljivo, blestel je veteran LeBron James, ki je v manj kot 23 minutah vpisal 30 točk, osem podaj in pet skokov. V zadnji četrtini sploh ni igral. James, ki bo 30. decembra dopolnil 39 let, je bil zelo učinkovit, iz igre je zadel devet od 12 metov, za tri točke je metal 4:4. Odločilen udarec so jezerniki zadali v tretji četrtini, ki so jo dobili s 43:17. Anthony Davis je za Lakers prispeval 16 točk in 15 skokov, medtem ko pri tekmecih nihče ni presegel 14 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na medsezonskem turnirju še neporažena Indiana pa je letela na krilih vse boljšega Tyresa Haliburtona. Ta je 27 točkam dodal še 15 podaj, izgubil pa ni niti ene žoge. Myles Turner je dodal svoj delež k zmagi s 26 točkami in 10 skoki. Indiana, ki je na šestem mestu v vzhodni konferenci v rednem delu sezone, je tako po Boston Celtics izločila še enega velikana vzhodne konference Milwaukee, pri katerem je sicer prednjačil Giannis Antetokounmpo s 37 točkami in 10 skoki. "Mislim, da je poanta tega turnirja videti mlado skupino igralcev, kot je naša, da se bori. Mislim, da trenutno šokiramo svet. Nihče nas ni pričakoval tu z izjemo nas, fantov v garderobi," je dejal Haliburton po tekmi, na kateri sta se ekipi 16-krat menjali v vodstvu, sedemkrat v zadnji četrtini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Finalna tekma tega turnirja v noči na nedeljo za razliko od dosedanjih ne bo štela za redni del sezone. Se bo pa redni del nadaljeval v noči na soboto, ko bodo spet aktivni Dallas Mavericks in njihov zvezdnik Luka Dončić. Ti bodo gostovali v Portlandu.

Izida:
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers           119:128

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans  133:89

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.