Košarka

Lakersi v morda že odločilno tekmo z 'Mamba' dresi

Orlando, 08. 10. 2020 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa Los Angeles Lakers bo imela v petek zvečer prvo od treh priložnosti za osvojitev naslova v ligi NBA. V paru z moštvom Miami Heat, ki mu zaradi poškodbe ne more pomagati slovenski zvezdnik Goran Dragić, namreč Lakersi potrebujejo le še eno zmago, ki jo želijo doseči v prav posebnem slogu.

LeBron James (desno) in Anthony Davis v "Mamba" dresih po zmagi na tekmi konferenčnega finala z Denver Nuggetsi.
LeBron James (desno) in Anthony Davis v "Mamba" dresih po zmagi na tekmi konferenčnega finala z Denver Nuggetsi. FOTO: AP

"Nikoli si ne želimo izgubiti v teh dresih," je o črno-zlati opravi, posvečeni pokojnima Kobeju Bryantu in njegovi hčerki Gianni Bryant, dejal zvezdnik Los Angeles Lakersov Anthony Davis. Ekipa iz Kalifornije je posebne drese s kačjim vzorcem v letošnji končnici že nosila, zadnjič na drugi tekmi finala proti moštvu Miami Heat, ki so jo Jezerniki dobili s 124:114. Izkupiček v "Mamba" dresih so tako izboljšali na 4:0, če upoštevamo rezultate iz celotne sezone.

Do končne zmage in izenačitve rekorda večnih rivalov Boston Celticsov (17 naslovov v zgodovini kluba) zdaj Davisa, LeBrona Jamesa in soigralce loči le še zmaga. In čeprav bi morali po prvotnih napovedih v peto tekmo z ekipo Gorana Dragića kreniti v vijoličasti opravi, je vodstvo tekmovanja pristalo na željo kluba, da morda že odločilno zmago v finalnem paru napade v dresih, ki so nastali v spomin na tragično preminulo legendo Jezernikov in njegovo hčerko, ki sta 26. januarja letos skupaj s šestimi sopotniki in pilotom življenje izgubila v helikopterski nesreči pri kalifornijskem Calabasasu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vanessa Bryant: Dajmo, Lakersi
"Dresi Mambe in Mambacite potrjeni za peto tekmo. Dajmo, Lakersi," se je novice prek družbenih omrežij razveselila tudi vdova Vanessa Bryant. Klub je na družbenih omrežjih poleg fotografije črnega dresa z napisom Lakers zgolj pripisal: "Petek."

To bo dan oziroma večer, ko bi lahko Lakersi osvojili svoj prvi naslov po letu 2010, ki ga želijo več kot očitno posvetiti pokojni legendi ameriške in svetovne košarke. O navdihu, ki ga črpajo iz spominov nanj, je že večkrat spregovoril tudi prvi zvezdnik lige James, ki je na pragu enega največjih podvigov v karieri, saj mu je uspelo ekipo po polomu v minuli sezoni, v kateri se ji ni uspelo prebiti v končnico, popeljati na prag naslova. Kot je to nekoč počel Kobe.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Martin25
08. 10. 2020 14.07
+2
4:0...?trenutno je izid 3:1 za lakerse....
jaka350
08. 10. 2020 14.35
+1
kot 4:0 so omenjene tekme, kjer so la lakersi nosili drese posvečebe kobeju...
KrTakoNeki
08. 10. 2020 13.27
+7
...glede na padec gledanosti in s tem finančno katastrofo je rezultat pete tekme znan že danes... Zmagali bodo "naši" HEAT-i, da se šov nadaljuje...