Košarka

Lalić, Lučić in Hansbrough v Novem mestu

Novo mesto, 29. 12. 2011 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo košarkarskega kluba Krka iz Novega mesta je okrepilo člansko moštvo; poleg starega znanca slovenskih parketov Jureta Lalića se je v dolenjsko prestolnico vrnil Srb Uroš Lučić, za slovenske prvake pa bo v prihodnje igral tudi Američan Ben Hansbrough.

Jeromea Jordana bo nadomestil 25-letni in 212 cm visoki Jure Lalić, ki je športno pot začel pri KK Amfora v rodni Makarski, leta 2003 pa je prestopil v Zadar, s katerim je osvojil 2 naslova hrvaških prvakov in 3 naslove zmagovalca pokala Krešimir Ćosić. Leta 2008 je prestopil v belgijski Charleroi, marca 2010 pa v Union Olimpijo, kjer je sezono končal s porazom v finalni seriji prav proti Novomeščanom. Zadnjo sezono in pol je igral za zagrebško Cibono.

Uroš Lučić (levo) se vrača pod novomeške obroče.
Uroš Lučić (levo) se vrača pod novomeške obroče. FOTO: Damjan Žibert

Marka Djurkovića bo zamenjal stari znanec novomeškega občinstva Uroš Lučić. 28-letni in 207 cm visoki košarkar je s Krko osvojil naslov prvaka v sezoni 2009/10, ko je v povprečju dosegal po 9,4 točke in 4 skoke na tekmo. Lani je igral za Steauo iz Bukarešte in OKK Beograd, letošnjo pa je začel v dresu ABA ligaša Radničkega iz Kragujevca, kjer pa se ni naigral.

Jimmyja Baxterja pa bo na položaju branilca zamenjal 24-letni in 191 cm visoki Američan Ben Hansbrough, rojen v Misssouriju, ki je kariero začel na univerzi Mississippi State, po dveh letih pa je prestopil k znamenitemu NCAA moštvu Notre Dame. Potem ko na presenečenje mnogih ni končal v ligi NBA, je letošnjo sezono začel v Bayernu iz Münchna, kjer je imel v dobrih 13 minutah na tekmo povprečje 5,5 točk, 1,6 skoka in 2,7 asistence. Do spremembe pri Krkaših pa bo prišlo tudi na položaju organizatorja igre, a zaenkrat vodstvo kluba še ni sklenilo dogovora s katerim izmed potencialnih kandidatov.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.