Košarka

Trener Reala utišal kritike: Ne skrbi me za Dončića, nemogoče je igrati dobro na vseh tekmah

Madrid, 02. 03. 2018 06.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Luka Dončić je v sredo proslavil 19. rojstni dan, zdaj pa ga z ekipo madridskega Reala že čakajo novi izzivi. Dončić, ki verjetno igra zadnjo sezono v Evropi pred odhodom v NBA, se želi od kraljevega kluba posloviti s španskim in evropskim naslovom, trener Pablo Laso pa poskuša umiriti visoke apetite v medijih.

Dončić, najmlajši MVP meseca v zgodovini Evrolige, je trenutno drugi strelec tekmovanja s povprečno 17,17 točke na odigranih 23 tekmah.

Februar se je za tabor Real Madrida končal z mešanimi občutki. Po bolečem porazu v finalu španskega pokala, kjer je bila za kraljevi klub premočna Barcelona, so se Luka Dončić in soigralci Kataloncem z obrestmi maščevali v Evroligi ter jih v njihovi dvorani Palau Blaugrana ugnali s 101:74.

Zdaj Dončića čaka tekma s Fenerbahčejem, ki ga vodi sloviti srbski trener Željko Obradović. Prav proti branilcem evropskega naslova je 19-letni Ljubljančan, ki je rojstni dan proslavil v sredo, odigral eno najboljših tekem v aktualni sezoni, po nekaj slabših februarskih predstavah pa je trenutno drugemu strelcu Evrolige v bran stopil trener Madrida Pablo Laso

Pablo Laso (na fotografiji) je že od leta 2011 trener Real Madrida.
Pablo Laso (na fotografiji) je že od leta 2011 trener Real Madrida. FOTO: Damjan Žibert

"Trenutna situacija me, kar se tiče Luka, ne skrbi preveč, videti je dobro," je pred obračunom s turškim velikanom povedal 50-letni Laso. "Gotovo ima boljše in slabše trenutke, tako kot vsi ostali, jasno pa je, da se o njem več govori. Nemogoče je, da bi igralci vse tekme v sezoni odigrali dobro, ko rečem dobro, mislim dobro za vas (medije, op. a.), jaz namreč na vse skupaj gledam drugače. Na prvi tekmi v Carigradu je odigral izvrstno tekmo in se znal spopasti z njihovimi visokimi igralci v obrambi, a glede na tisto tekmo se je spremenilo prav vse."

Obradovića spoštujem tudi kot osebo
Tekma s starim znancem Obradovićem ne bo nekaj posebnega le za Dončića, temveč tudi za Lasa, ki sedem let starejšega Srba zelo ceni. Baskovski trener ima veliko besed hvale tudi za ekipo Fenerbahčeja, ki bo tudi v tej sezoni velik zalogaj za vsakogar, ki bo želel postati evropski prvak.

"Govorimo o veliki ekipi z veliko igralci, veliko rotacijo, veliko igre 'pick and roll', veliko igralcev pod košem, dobrimi strelci. To je zelo, zelo kompletna ekipa, ki je prvakinja Evrope in prva v svojem prvenstvu," pravi Laso: "Gotovo govorimo tudi o izvrstnem trenerju. Zelo ga spoštujem, tudi kot osebo, treniral me je pri Realu. To je ena največjih tekem, težek dvoboj, a tudi privlačen za navijače."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
02. 03. 2018 09.43
+3
265004
02. 03. 2018 14.12
-2
zapirač 0-3! ne pozabi drugač pa je samo za Realovce nemogoče dobr igrat na vseh frontah.Izjema je MESSI!!!!!
ehjaehja
02. 03. 2018 17.27
+0
Hahaha ne pozabi 1:1 gotovi ste prišli ste v rezultatsko krizo nič ne bo z trojčkom:D