Košarka

Nastop LeBrona Jamesa na OI še pod vprašajem

Los Angeles, 12. 03. 2021 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav ima LeBron James zagotovljeno mesto v reprezentanci na letošnjih poletnih olimpijskih igrah, ki se bodo odvijale v Tokiu, Američan še ni prepričan o svoji udeležbi. Vse je odvisno od razpleta letošnje sezone lige NBA in predvsem njegove telesne pripravljenosti.

Poraja se vprašanje, ali bo zvezdnik Los Angeles Lakersov letos zaigral za ameriško reprezentanco na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. Spomnimo, olimpijske igre bi se morale odvijati lani, in sicer med 24. julijem in 9. avgustom, vendar so bile zaradi omejitev, povezanih z novim koronavirusom, prestavljene na letošnje poletje. 

LeBron James
LeBron James FOTO: Profimedia

V četrtek je bil objavljen seznam košarkarjev, ki naj bi zaigrali za ameriško reprezentanco. Na seznamu je mogoče opaziti tudi velika imena, kot na primer Kawhi Leonard, James Harden, Stephen Curry ter Kevin Durant.

Če bi LeBron James poleti (olimpijske igre bodo potekale med 23. julijem in 8. avgustom) rad zastopal svojo državo, mu seveda tega nihče ne bo preprečil. James se je olimpijskih iger udeležil že v letih 2004, 2008 in 2012 ter ekipi ZDA dvakrat pomagal osvojiti zlato olimpijsko medaljo. 

Šestintridesetletni James igra že svojo 18. sezono v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Ravno od razpleta letošnje sezone je odvisna tudi udeležba na OI. LeBron je še vedno visoko motiviran, pripravljen je voditi svoje moštvo do drugega zaporednega naslova v NBA. Izvrsten košarkar pa težave vidi predvsem v natrpanem ritmu, kajti pandemija koronavirusne bolezni je povsem spremenila sistem tekmovanja, časa za okrevanje med koncem lanske in začetkom letošnje sezone pa je bilo zelo malo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Videli bomo, kako bom telesno pripravljen, kako se bo telo odzvalo … Upam, da bomo prišli daleč v končnici. Seveda je vse odvisno tudi od mojega počutja ter moje družine. Veliko bo dejavnikov, sem pa zagotovo na seznamu," je povedal LeBron.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
12. 03. 2021 16.18
+0
Doping kontrole se boji? Ker ne moreš 10 let igrat80 tekem na takšnem nivoju!
Definbahija
12. 03. 2021 15.14
Upam da ga ne bo njega in bradača, da bo lahko US&A igrala brez "podi meni" osebe
Nilič
12. 03. 2021 14.44
+2
Odvisno od tega, če se bodo dogovorili, da njega ne bodo testirali na doping. :D
Definbahija
12. 03. 2021 15.15
+1
graf
12. 03. 2021 13.34
-5
ne samo nastop LeBrona , tut igre so še pod vprašajem ...