Košarka

LeBron na večni lestvici mimo Jordana: Noro je, več kot noro

Los Angeles, 07. 03. 2019 17.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški košarkarski superzvezdnik LeBron James je po porazu njegovih Los Angeles Lakersov čustveno spregovoril o svojem zgodovinskem dosežku na tekmi z Denver Nuggetsi (99:115). James je na večni lestvici strelcev lige NBA prehitel Michaela Jordana, s katerim ga primerjajo vse od začetka kariere. Zvezdnik Lakersov ne skriva, da je bil za mnoge najboljši košarkar vseh časov zanj navdih v mladih letih.

James (na fotografiji) med tekmo z Denverjem v Los Angelesu.
James (na fotografiji) med tekmo z Denverjem v Los Angelesu. FOTO: AP

Čestitke so deževale na račun LeBrona Jamesa, čeprav je nov poraz Los Angeles Lakerse še oddaljil od mest, ki vodijo v letošnjo končnico lige NBA. Na obračunu z Denver Nuggetsi so Jamesu zavrteli posebej za to priložnost pripravljen videoposnetek, s katerim so se v Staples Centru poklonili zdaj četrtemu najboljšemu strelcu NBA vseh časov. James je na robu solz pospremil dogajanje na semaforju, nato pa ob naslednji minuti odmora obsedel na klopi z brisačo prek obraza.

TEKMA

"Ne vem, človek, veliko reči sem storil v moji karieri, to pa je povsem pri vrhu," je po tekmi dejal 34-letni košarkar. "Za otroka iz Akrona, Ohia, ki je potreboval navdih, potreboval neke vrste pozitivnega vpliva ... MJ (Michael Jordan, op. a.) je bil zame ta tip. Želel sem biti kot MJ, želel sem metati 'fadeawaye' kot MJ, želel sem pokazati jezik med zabijanji kot MJ, želel sem nositi moje superge kot MJ ... Želel sem, da bi se otroci v nekem trenutku zgledovali po meni, kot so se po MJ-ju. Noro je, če sem iskren. Več kot noro."

Jamesu so po velikem podvigu v Los Angelesu predvajali posebno čestitko:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

James je proti Nuggetsom dosegel 31 točk, 12 jih je potreboval, da bi presegel Jordanovo znamko 32.292 točk, njegov "števec" pa se je ob koncu večera ustavil pri 32.311 točkah. Zdaj James lovi Kobeja Bryanta, ki je izjemno kariero, ki jo je v celoti preživel ravno pri Jamesovih trenutnih delodajalcih, sklenil s 33.643 točkami. Karl Malone je drugi (36.928), še en velikan Jezernikov Kareem Abdul-Jabbar pa je povsem na vrhu z 38.387 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Le Malone brez šampionskega prstana
Malone, ki je največji pečat pustil v ekipi Utah Jazz, je edini v izbrani družbi brez šampionskega prstana. Večkrat so bili za Malona in njegovo ekipo iz Salt Lake Cityja usodni Jordanovi Chicago Bullsi, tako kot Abdul-Jabbar je "Air" v karieri zbral šest naslovov prvaka, Bryant pet, James pa je zaenkrat pri treh. In zdi se, da bo tako ostalo tudi po tej sezoni, saj Jezerniki z izkupičkom 30-35 za šest zmag in pol zaostajajo za osmim mestom v zahodni konferenci, ki še prinaša igranje v končnici.

James, ki je izpustil kar 18 tekem zaradi poškodbe stegenske mišice, sicer napoveduje, da ne namerava počivati in da bo kljub vedno manjšim možnostim soigralcem do konca pomagal loviti tako želeno osmo mesto.

Vrhunci Jamesove predstave na tekmi z Denver Nuggetsi:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
08. 03. 2019 10.41
+2
Če MJ ne bi imel vmesnega izleta v baseball, bi verjetno lahko osvojil 10 prstanov in tudi presegel Jabbarja, kot najboljšega strelca vseh časov. In to je dosegel v času, ko se je igrala dobra, močna obramba, samo na bad boyse iz Detroita se je treba spomnit. Brezpredmetno kogarkoli z njim primerjat, kot najboljšega vseh časov. Današnja nba je samo run&gun, včasih popolnoma negledljivo.
dark horse
08. 03. 2019 09.00
+3
Koliko sezon velik MJ odigral in katero že LeBron. Pa včasih se je igrala obramba danes pa kaj. Nič od nič. Metanje na koš in zabijanje