Košarka

LeBron po izpadu šokiral še z odpovedjo olimpijskih iger

Los Angeles, 04. 06. 2021 22.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
4

Košarkarski superzvezdnik LeBron James je po izpadu njegovega moštva Los Angeles Lakers iz letošnje končnice severnoameriške košarkarske lige NBA spregovoril tudi o letošnjih olimpijskih igrah. Kot je zaupal medijem, se je samoizključil iz igranja za reprezentanco ZDA na olimpijskem košarkarskem turnirju v Tokiu.

LeBron James
LeBron James FOTO: AP

36-letni zvezdnik Los Angeles Lakers je ZDA zastopal na treh olimpijskih igrah ter osvojil dve zlati in bronasto kolajno, v Riu 2016 pa ni nastopil. Kot kaže, pa ne namerava oditi niti na Japonsko, čeprav je v začetku leta še razmišljal o igranju za ZDA na OI v Tokiu. Četrtkov poraz Jezernikov v prvem krogu končnice proti Phoenix Suns, ki so aktualne prvake izločili s 4:2 v zmagah, je namreč pomenil prelomnico tudi za odpoved olimpijskim načrtom.

Namesto tega bo naslednjih nekaj mesecev namenil promociji svojega novega filma "Space Jam: Nova misija", ki naj bi ga začeli predvajati julija. Na vprašanje, ali so olimpijske igre zanj možnost, je James dejal: "Ne, mislim, da bom letos poleti namesto na olimpijskih igrah igral za Tune Squad." Tune Squad je ime filmske ekipe. "Mislim, da bom temu dal poudarek, premagati Monstars ali Goon Squad, kot jim pravimo zdaj."

"Proti Sunsom nisem bil kaj prida uspešen, zato bom zdaj svojo pozornost usmeril na Goon Squad sredi julija." Malce premora bo koristilo tudi zdravju. "Najprej bom pustil gleženj počivati približno en mesec, nato pa se bom pripravil na akcijo z Lolo, Tazom, Babico, Zajčkom Dolgouščkom in ostalo posadko." Zasedba Los Angeles Lakers tako ne bo ubranila naslova prvakov lige NBA, ki ga je osvojila lani. Zadnji prvaki lige NBA, ki so naslednje leto izpadli v prvem krogu končnice, so bili leta 2015 San Antonio Spurs.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sentis
16. 06. 2021 15.04
+2
Zaradi takšnih odločitev ne bo nikoli zapisan v zgodovino NBA kot največji. Pa lahko Jordana po vseh statistikah prehiti.
JOSEPH HAYDN
05. 06. 2021 13.45
+8
Ni plačano to je razlog za njegovo neigranje in to je dejstvo. Karkoli drugega reče je laž
Looneh
05. 06. 2021 10.00
+8
Tega snoba tko noben nau pogrešu. Upam, da čim prej zaključi.
55bojan
05. 06. 2021 09.13
+8
Ko si nagrabiš pol milijarde denarja ,moraš še s podobnimi gestama pridobiti čim več časti med svojimi!!!!!!